NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Olympische Spelen Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 18 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Honderden mensen testen nieuw Twitter-alternatief van Trump 17 februari 2022 17:16 17-02-22 17:16 Laatste update: 7 uur geleden Update: 7 uur geleden 338 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Zo’n vijfhonderd mensen hebben toegang gekregen tot TRUTH Social, de socialemedia-app van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Dat schrijft Reuters donderdag. Het alternatief voor Twitter, waar Trump sinds een jaar niet meer welkom is, moet voor het einde van maart beschikbaar zijn voor het grote publiek. TRUTH Social werd in oktober aangekondigd. De app wordt gemaakt door de Trump Media & Technology Group (TMTG), die volgens Trump een tegenhanger is van “linkse mediabedrijven”. Het sociale netwerk moet volgens de TMTG in elk geval een plek zonder censuur worden.Sinds dinsdag hebben honderden mensen vroege toegang tot TRUTH Social, via een speciaal programma voor apps die getest worden. Het is nog onduidelijk of het netwerk uiteindelijk zal voldoen aan regels van de appwinkels van Apple en Google.Op TRUTH Social kunnen gebruikers een ‘truth’ (waarheid) plaatsen en kunnen ze ook truths van anderen delen. Dat gebeurt op dezelfde manier als het retweeten van een bericht op Twitter. De app heeft nog geen advertenties en een chatfunctie is nog in de maak.Het account van Trump telde woensdagavond 317 volgers, schrijft Reuters. Drie dagen geleden plaatste hij zijn eerste bericht: “Bereid je voor! Jullie favoriete president zal jullie snel zien!” Socialemediabedrijven deden Trump in de ban Trump was tot hij van Twitter werd verbannen een fanatiek twitteraar. Hij gebruikte het platform om met zijn 88 miljoen volgers te communiceren. Sinds begin januari vorig jaar kan hij het account niet meer gebruiken, omdat zijn berichten zouden hebben aangezet tot geweld.Ook andere socialemediabedrijven blokkeerden om die reden accounts van Trump. Zo kan hij voorlopig geen gebruikmaken van zijn accounts op YouTube en Facebook. Zie ook: Trump hoeft jaar na socialemediaverbanning nog niet te rekenen op terugkeer , Zie ook: Trump hoeft jaar na socialemediaverbanning nog niet te rekenen op terugkeer , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here