NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Olympische Spelen Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 16 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Sites van Oekraïense overheid en banken getroffen door ddos-aanval 16 februari 2022 08:09 16-02-22 08:09 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 46 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De websites van het Oekraïense ministerie van Defensie en twee Oekraïense banken zijn dinsdag getroffen door een ddos-aanval. Daardoor raakten ze zodanig overbelast, dat ze niet of nauwelijks te bezoeken waren. Inmiddels zijn de sites weer bereikbaar. De websites waren urenlang onbereikbaar. Het ministerie van Defensie schreef op Twitter dat het om een ddos-aanval ging. Daarbij wordt zo veel geautomatiseerd bezoek op een website afgestuurd, dat de server het begeeft.Ook de PrivatBank en de Oschadbank hadden last van aanvallen. Voor klanten was het niet of vrijwel niet mogelijk om bankzaken af te handelen. Het geld van klanten was voor zover bekend niet in gevaar.Het is niet bekend wie er achter de aanvallen zit, hoewel Oekraïense autoriteiten niet uitsluiten dat Rusland verantwoordelijk is. “Het is niet uitgesloten dat de agressor zich heeft gewend tot een tactiek van kinderachtige trucs.”Cybersecurity-expert Rickey Gevers zegt woensdagochtend bij BNR dat de aanvallers servers in Nederland hebben misbruikt. “Vanuit het perspectief van de slachtoffers komt er dus heel veel internetverkeer vanuit Nederland.” Volgens hem kwam het verkeer ook uit andere landen. “De aanvallers misbruikten eerst servers in Rusland en China.”De afgelopen tijd liepen de spanningen tussen Oekraïne en buurland Rusland hoog op. Een gewapende Russische invasie kan volgens de Verenigde Staten elk moment plaatsvinden. Ook die onzekerheid leidt tot onrust.Oekraïne heeft al langer te kampen met cyberaanvallen waar Rusland achter zou zitten. In januari waren websites van verschillende Oekraïense ministeries een tijd niet bereikbaar na een hack. In 2015 kwamen 230.000 inwoners van Oekraïne urenlang zonder stroom te zitten na een aanval op het energienetwerk van het land. Zie ook: Rusland vaker in beeld als brein achter cyberaanvallen op Oekraïne , Zie ook: Rusland vaker in beeld als brein achter cyberaanvallen op Oekraïne , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here