Fase per fase

 1. 14 uur 06. Met de Aldeia dos Matos in het vizier hebben de 4 koplopers nu een voorsprong van 3 minuten. .

  Met de Aldeia dos Matos in het vizier hebben de 4 koplopers nu een voorsprong van 3 minuten.

 2. 14 uur . Tobias Foss (Jumbo Visma) moest zich even melden aan de ploegwagen. Hij kampte met mechanische problemen, maar die zijn nu van de baan. De Noor kan verder.  .

  Tobias Foss (Jumbo Visma) moest zich even melden aan de ploegwagen. Hij kampte met mechanische problemen, maar die zijn nu van de baan. De Noor kan verder. 

 3. 1'30″. De 4 koplopers bouwen verder aan hun voorsprong. Het peloton verdwijnt stilaan in de achtergrond.  . 13 uur 54.

  1'30″

  De 4 koplopers bouwen verder aan hun voorsprong. Het peloton verdwijnt stilaan in de achtergrond. 

 4. 13 uur 49. Kopgroep met 4 renners: Asier Etxeberria (Euskaltel-Euskadi) Fábio Oliveira (ABTF – Feirense) Hugo Nunes (Rádio Popular – Paredes – Boavista) João Matias (Tavfer-Mortágua-Ovos Matinados) Ze hebben momenteel een voorsprong van een halve minuut kunnen uitbouwen. .

  Kopgroep met 4 renners:

  Asier Etxeberria (Euskaltel-Euskadi)

  Fábio Oliveira (ABTF – Feirense)

  Hugo Nunes (Rádio Popular – Paredes – Boavista)

  João Matias (Tavfer-Mortágua-Ovos Matinados)

  Ze hebben momenteel een voorsprong van een halve minuut kunnen uitbouwen.

 5. 13 uur 48. Kopgroep van 4. Een 2e aanvalspoging heeft meer geluk. 4 renners laten het peloton achter zich. .

  Kopgroep van 4

  Een 2e aanvalspoging heeft meer geluk. 4 renners laten het peloton achter zich.

 6. Portugees Campos stapt uit de race. Francisco Campos van Efapel Cycling bergt zijn fiets op en stapt uit de Ronde van de Algarve.  . 13 uur 48.

  Portugees Campos stapt uit de race

  Francisco Campos van Efapel Cycling bergt zijn fiets op en stapt uit de Ronde van de Algarve. 

 7. 13 uur 39. 1e aanval afgebroken. 3 renners probeerden zich los te rukken van het peloton, maar het peloton liet dit niet gebeuren. De eerste aanval werd zo meteen afgebroken. Het gaat om Unai Iribar (Euskaltel-Euskadi), Alfonso Eulálio (Glassdrive Q8 Anicolor) en Tiago Machado (Rádio Popular – Paredes – Boavista). .

  1e aanval afgebroken

  3 renners probeerden zich los te rukken van het peloton, maar het peloton liet dit niet gebeuren. De eerste aanval werd zo meteen afgebroken. Het gaat om Unai Iribar (Euskaltel-Euskadi), Alfonso Eulálio (Glassdrive Q8 Anicolor) en Tiago Machado (Rádio Popular – Paredes – Boavista).

 8. 13 uur 33. De eerste hindernis van de dag is een col van 4e categorie. De renners beginnen aan de Aldeia dos Matos over dik 30 kilometer. Nog even wachten dus.  .

  De eerste hindernis van de dag is een col van 4e categorie. De renners beginnen aan de Aldeia dos Matos over dik 30 kilometer. Nog even wachten dus. 

 9. 13 uur 29. Jelle Wallays start niet. 2 renners zijn niet gestart vandaag. Cofidis ziet met Jelle Wallays meteen een renner uitvallen. Ook Human Powered Health moet het met een renner minder doen. De Nederlander Wessel Krul start ook niet.  .

  Jelle Wallays start niet

  2 renners zijn niet gestart vandaag. Cofidis ziet met Jelle Wallays meteen een renner uitvallen. Ook Human Powered Health moet het met een renner minder doen. De Nederlander Wessel Krul start ook niet. 

 10. 13 uur 25. Het officiële startschot van de 48e editie van de Ronde van de Algarve is gegeven. De koers kan losbarsten nu.  .

  Het officiële startschot van de 48e editie van de Ronde van de Algarve is gegeven. De koers kan losbarsten nu. 

 11. 13 uur 16 match begonnen

  Start

  De renners zijn vertrokken in Portimão. Over 3 kilometer volgt de officiële start.

 12. Het profiel van de etappe. 13 uur 14.

  Het profiel van de etappe

 13. 12 uur 34. Portugees won Ronde van de Algarve vorig jaar. Vorig jaar schreef João Rodrigues de Ronde van de Algarve op zijn naam. De Portugees van W52/FC Porto had 9 seconden voorsprong op Ethan Hayter (Ineos). In 2020 heerste Remco Evenepoel in de Algarve. Hij won ook 2 etappes. Dit jaar is de Belg van Quick-Step Alpha Vinyl weer een favoriet voor de eindoverwinning, maar de tegenstand is er uiteraard.  .

  Portugees won Ronde van de Algarve vorig jaar

  Vorig jaar schreef João Rodrigues de Ronde van de Algarve op zijn naam. De Portugees van W52/FC Porto had 9 seconden voorsprong op Ethan Hayter (Ineos).

  In 2020 heerste Remco Evenepoel in de Algarve. Hij won ook 2 etappes. Dit jaar is de Belg van Quick-Step Alpha Vinyl weer een favoriet voor de eindoverwinning, maar de tegenstand is er uiteraard. 

 14. 12 uur 32.

  Ronde van de Algarve

  Evenepoel keert terug naar de Algarve: “Wil minstens even goed doen als in 2020”