NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Olympische Spelen Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 14 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Volt schorst Kamerlid Gündogan wegens meldingen grensoverschrijdend gedrag 13 februari 2022 21:58 13-02-22 21:58 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Politieke partij Volt heeft Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan geschorst naar aanleiding van enkele meldingen “die wijzen op grensoverschrijdend gedrag”. Dat meldt de partij zondag op de website. Aan de Volkskrant laat Gündogan weten geen idee te hebben waar de klachten vandaan komen. “Ik weet niks en mag blijkbaar niks weten. Ik heb geen idee waar dit over gaat”, zegt ze tegen de krant.Volt heeft een extern bureau ingeschakeld om onderzoek te doen naar de meldingen. Terwijl dat onderzoek plaatsvindt, is Gündogan geschorst. “Dit om voor betrokkenen een veilige omgeving te creëren voor het vervolg van het onderzoek en om hoor en wederhoor te kunnen laten plaatsvinden.”De partij zegt geen inhoudelijke mededelingen te willen doen totdat het onderzoek is afgerond.De schorsing van Gündogan “betekent onder meer dat zij zich onthoudt van debatten namens de partij, partij- en publieksoptredens en van campagne-activiteiten”, zegt de woordvoerder. “Verder zal zij geen contact hebben met medewerkers binnen de partij en vertegenwoordigers van de media namens de partij. Ook zal zij niet actief zijn op sociale media.”Over de aard van de meldingen, en of die uit de privé- of werksfeer komen, wil de woordvoerder niets zeggen. “Dan zeg ik inhoudelijk iets over het onderzoek.”De 44-jarige Gündogan is sinds 31 maart vorig jaar lid van de Tweede Kamerfractie van Volt, dat drie zetels heeft. Bij de Tweede Kamerverkiezingen stond ze als tweede op de lijst, achter lijsttrekker Laurens Dassen. In haar portefeuille heeft ze onder meer financiën en onderwijs.Vorige week stapte PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk op na meerdere meldingen van “ongewenst gedrag in de privésfeer”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here