Cats zetten gehavende Russinnen al voor de pauze weg

De Belgian Cats waren na de logische zege tegen Puerto Rico eigenlijk al quasi geplaatst voor het WK van komend najaar in Australië, maar met een eventuele zege tegen topland Rusland konden de Belgische vrouwen hun kwalificatie eventueel wel nog wat kracht bijzetten.

 

Bij de Russinnen ontbraken omwille van coronaperikelen onder meer sterspeelsters Maria Vadejeva en Anastasia Sjilova. Ze misten dus heel wat kwaliteit. De Cats gingen dan ook meteen op het gaspedaal staan en diepten vooral dankzij Meesseman en Linskens meteen een kloofje van 7 punten uit.

 

De Russinnen slaagden er eigenlijk nooit in om de Cats ietwat onder druk te zetten. Aan het einde van het eerste quarter bedroeg de voorsprong dan ook al 10 punten.

 

Ook een driepunter vroeg in het tweede quarter van Kozik kon de Belgen helemaal niet verontrusten. Een gretige Julie Allemand haalde haar beste niveau en gaf de Russinnen geen moment rust.

 

De Cats bleven nadien goed de extra pass zoeken en kwamen op die manier nooit in de problemen. Een kloof van 14 punten aan de pauze mocht niet meer uit handen gegeven worden.

Kloof blijft groeien, Cats stellen WK-ticket veilig

Na de pauze ging het er allemaal wat rustiger aan toe. Beide teams kwamen wat moeilijker tot scoren en de Russinnen konden op geen enkel moment de wedstrijd in handen nemen.

 

De kloof ging al snel richting de 20 punten waarna alle spanning definitief verdwenen was. Massey was na rust onverzettelijk in de duels en op aanvallend vlak werkten onder meer Meesseman en Allemand de kansen die ze kregen makkelijk af.

 

In het laatste quarter zag bondscoach Valéry Demory de ideale gelegenheid om zijn volledige kern te benutten. Onder meer Geldof en Resimont maakten daar gretig gebruik van om zich nog even te laten opmerken.

 

De Belgian Cats zijn zo na een eenvoudige zege tegen Rusland (43-66) helemaal zeker van het WK van komend najaar in Australië. Rusland kan zich ook nog plaatsen, maar dan moet het morgen in elk geval winnen van Puerto Rico. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here