NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Olympische Spelen Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 14 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , ACM vindt dat Apple 'onredelijke en onnodige' voorwaarde stelt aan datingapps 14 februari 2022 17:22 14-02-22 17:22 Laatste update: 5 uur geleden Update: 5 uur geleden 38 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat Apple “een onnodige en onredelijke voorwaarde” stelt aan datingapps. Die moeten van het techbedrijf namelijk een geheel nieuwe app maken als ze gebruik willen maken van een alternatief betalingssysteem. Apple stelt in zijn aangepaste voorwaarden een flink aantal eisen aan datingappontwikkelaars die gebruik willen maken van een alternatieve betalingsmethode. Die moeten onder andere een nieuwe app bouwen en aanbieden in de App Store.De ontwikkelaars die kiezen voor een alternatief betalingssysteem worden zo gedwongen extra kosten te maken en dat is in hun nadeel, oordeelt de waakhond. Ook moeten consumenten die nu gebruikmaken van de app overstappen naar de nieuwe app, voordat ze gebruik kunnen maken van de alternatieve betalingsmethoden.Omdat de aangepaste voorwaarden nog niet aan de eisen voldoen, is Apples boete met 5 miljoen euro gestegen. Daarmee komt de boete op 20 miljoen euro te staan. Apple moet andere betalingsmethoden voor datingapps toestaan De Nederlandse toezichthouder eiste vorig jaar dat Apple naast het eigen betalingssysteem ook andere betalingsmethoden toelaat voor datingapps als Tinder, Lexa, Bumble en Happn. Het Amerikaanse bedrijf kreeg daarvoor een deadline opgelegd die in januari afliep. Apple stelde toen de regels aan te passen en daarmee aan de eisen van de ACM te hebben voldaan, ook al ging het techconcern tegen de uitspraak in beroep.Apple ligt al langer en in meerdere landen onder vuur om zijn beleid rondom de App Store. Daarbij gaat het vooral om de commissie die het bedrijf verlangt van tussen de 15 en 30 procent en de eis dat het betalingssysteem van Apple wordt gebruikt. De uitspraak van de ACM ging alleen over datingapps, omdat die hadden geklaagd. Datingapps in Nederland betalen nu 27 in plaats van 30 procent commissie aan het techbedrijf. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here