“Ik vind het leuk dat er na het WK nog zo’n klassieker wordt gereden”, zei Brand voor de start van de vrouwenwedstrijd. “Dat maakt me extra gemotiveerd.”

 

En of de Europese kampioene gemotiveerd was in Gavere. Ze miste wel nog haar start, maar nog in de eerste ronde maakte ze al komaf met de tegenstand op het eerste stukje bergop.

 

Annemarie Worst en Denise Betsema, die voor de tweede plaats in het eindklassement vochten, konden hun landgenote niet volgen.

 

Met z’n tweetjes bleven ze de hele wedstrijd op meer dan een halve minuut van Brand hangen. Uiteindelijk ging Worst er in de slotronde nog vandoor, maar door haar zege in Ruddervoorde is Betsema toch tweede in de eindstand.

 

Voor Brand is het de 19e zege van het seizoen in haar 31e race. Dat zijn knappe cijfers. Ook de jonge Zoe Bäckstedt deed het vandaag heel goed. De juniore werd erg knap vierde.

Reacties van het podium: “Ik geniet hier van”

  • Lucinda Brand (winnaar): “Het ging goed vandaag. Ik had veel twijfel omdat het deze ochtend heel glad lag en ik dat niet onder de knie kreeg. Het plan was eigenlijk om wat vertrouwen op te doen in het begin door andere lijnen te rijden. Maar het bleek goed uitgedroogd en ik kon meteen mijn ritme vinden. Ik rijd een beter seizoen dan vorig jaar, het blijft moeilijk te bevatten dat ik eindwinnares ben. Ik geniet hier van.”
 
  • Annemarie Worst (tweede): “Het was vandaag heel zwaar. Ik kreeg het gaatje op Lucinda Brand niet meer dicht na een foutje in de eerste ronde. Balen dat ik derde word in het eindklassement, maar het is nu zo.”
 
  • Denise Betsema (derde): “Ik heb de vinger niet gevoeld, maar de benen wel. Het was gewoon een heel zware wedstrijd, zeker als je ziet waar ik vorige week nog lag. Dat is al een overwinning op zich.”

Rituitslag Superprestige Gavere (vrouwen)Rituitslag Superprestige Gavere (vrouwen)

    naam resultaat
1 Lucinda Brand 46'33″
2 Annemarie Worst +35″
3 Denise Betsema +51″
4 Zoe Bäckstedt (GBr) +1'31″
5 Aniek Van Alphen +2'25″
6 Manon Bakker +3'27″
7 Hélène Clauzel
8 Marie Schreiber (Lux)
9 Rebecca Gariboldi (Ita)
10 Marion Norbert Riberolle

Lees ook:

Superprestige vrouwen

BEKIJK: Drone in het spoor van Lucinda Brand is prachtige televisie, tot de UCI ingrijpt