NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Olympische Spelen Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 09 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Leider Parkstadbende chatte via versleutelde telefoon in gevangenis 09 februari 2022 09:02 09-02-22 09:02 Laatste update: 5 minuten geleden Update: 5 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een van de leiders van de Parkstadbende had in de gevangenis de beschikking over een versleutelde telefoon, meldt 1Limburg woensdag. Romano M. had volgens de regionale zender via EncroChat contact met mensen buiten de gevangenismuren over drugshandel en autodiefstallen. De 25-jarige M. werd in 2019 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor zijn leidinggevende rol in de Parkstadbende, die zich op grote schaal bezighield met diefstal, heling en inbraken. De Heerlenaar ging net als zijn medeverdachten in beroep tegen de uitspraak. Het beroep dient in mei.M. zou anderen via versleutelde telefoonberichten hebben gewezen op dure auto’s die te koop stonden en eventueel gestolen konden worden. De politie wist uiteindelijk EncroChat te kraken en kon zo meelezen met M.’s berichtenverkeer. Er is nog geen bewijs gevonden dat de door de bendeleider besproken misdrijven ook zijn uitgevoerd.M. wist volgens 1Limburg de versleutelde telefoon in bezit te krijgen toen hij vastzat in de gevangenis van Sittard. Volgens de zender gaat in die gevangenis veel smokkelwaar rond.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here