NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Olympische Spelen Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 08 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ergste droogte in Oost-Afrika in veertig jaar, miljoenen lijden honger 08 februari 2022 11:00 08-02-22 11:00 Laatste update: 8 minuten geleden Update: 8 minuten geleden 4 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Hoorn van Afrika maakt de ergste periode van droogte sinds 1981 door. Volgens het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties lijden daardoor ongeveer dertien miljoen mensen in delen van Ethiopië, Kenia en Somalië honger. In de afgelopen drie regenseizoenen is er zo weinig neerslag gevallen in deze gebieden dat er veel meer vee sterft dan normaal en gewassen niet kunnen groeien. Door de droogte worden mensen gedwongen uit te wijken naar andere gebieden, waardoor conflicten ontstaan.Volgens regionaal WFP-directeur Michael Dunford is er onmiddellijk humanitaire hulp nodig. Het WFP is daar nu al mee bezig. De organisatie stuurt voedingsmiddelen en leent en geeft geld zodat mensen hun vee in leven kunnen houden.De situatie zou nog kunnen verslechteren, omdat ook voor de komende maanden minder regen dan gemiddeld wordt verwacht. Daarnaast dragen ook inflatie en een tekort aan werkgelegenheid in de landbouw bij aan de crisis. Zie ook: VN: 113 miljoen mensen lijden honger door klimaat en oorlog , Zie ook: VN: 113 miljoen mensen lijden honger door klimaat en oorlog

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here