NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Olympische Spelen Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 08 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Atari zoekt ontwikkelaar van mysterieus Atari 2600-spel uit jaren '90 08 februari 2022 17:31 08-02-22 17:31 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 40 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Gamebedrijf Atari is op zoek naar de originele programmeur van de game Aquaventure voor de klassieke Atari 2600-spelcomputer. Een prototype van de game werd halverwege de jaren negentig gevonden op een rommelmarkt en het spel wordt binnenkort officieel uitgegeven, maar de identiteit van de ontwikkelaar blijft tot nu toe een raadsel. De verzamelaar die het prototype van Aquaventure vond, zorgde ervoor dat het spel verder werd gedistribueerd bij andere verzamelaars. Toch duurde het tot 2005 voordat het spel een breder publiek bereikte. Toen maakte Aquaventure deel uit van de Atari Flashback 2, een spelcomputer met tientallen ingebouwde gameklassiekers.Atari vond zelf nooit sporen van Aquaventure in eigen archieven, waardoor het lastig was om de identiteit van de originele maker te achterhalen. Lang werd gedacht dat Atari-programmeurs Gary Shannon en Tod Frye de game hadden ontwikkeld. Hoewel zij zeggen er wel aan gewerkt te hebben, zijn ze niet de originele makers. Ook weten ze niet wie dat wel was.In Aquaventure moeten spelers naar de bodem van een onderzeese grot duiken om een schat te vinden, voordat de zuurstof op raakt. Onderweg moeten zeemonsters gedood of ontweken worden.Atari verkoopt binnenkort voor het eerst een fysieke versie van Aquaventure voor de Atari 2600. Die kost 50 dollar, omgerekend bijna 45 euro. Atari roept mensen die meer weten over de ontwikkelaar van het spel op om hen via socialemediakanalen te benaderen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here