NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 07 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , AIVD slaat alarm over spionage van China en Rusland via nepaccounts LinkedIn 07 februari 2022 07:16 07-02-22 07:16 Laatste update: 21┬áminuten geleden Update: 21┬áminuten geleden 30 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Werknemers bij Nederlandse techbedrijven worden systematisch benaderd door geheime diensten uit China en Rusland. Zij proberen via nepaccounts op LinkedIn bedrijfsgeheimen te stelen. De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) slaat alarm, meldt het FD maandag. De spionnen doen zich voor als wetenschappers, technici, consultants of recruiters. De infiltranten benaderen werknemers van verschillende bedrijven via een berichtje op LinkedIn. Ze proberen eerst hun vertrouwen te winnen om vervolgens na enkele weken via chantage en omkoping gevoelige informatie los te peuteren. De spionnen benaderen vooral mensen die toegang hebben tot bijzondere technologische kennis.Spionage via LinkedIn is geen nieuw fenomeen: het gebeurt al jaren in allerlei landen. Volgens de krant nemen de Russische en Chinese infiltratiepogingen echter dusdanige vormen aan dat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) nu alarm slaat. De geheime dienst zou later deze week starten met een waarschuwingscampagne om werknemers bewust te maken van de gevaren.Uit onderzoek van de AIVD blijkt dat de landen systematisch te werk gaan. “Sociale netwerken als LinkedIn of Instagram worden continu gekopieerd en opgeslagen in databases. Die analyseren ze om doelwitten in het vizier te krijgen”, zegt AIVD-chef Erik Akerboom tegen het FD.LinkedIn zegt in een reactie tegen de krant dat het “actief zoekt naar signalen van door een staat gesponsorde activiteiten”. Het aanmaken van een nepaccount is een schending van de servicevoorwaarden, zegt een woordvoerder. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here