,

“Vier uur lang zal er dan rondom deze mars geen politie op straat zijn om de openbare orde en veiligheid te bewaken”, zeggen de bonden in een verklaring over de actie. Zondag zullen politiemensen een eigen mars lopen in Rotterdam.

De politiebonden ACP, NPB, Equipe en ANPV willen een signaal afgeven aan het kabinet, dat volgens de bonden niet tegemoet wil komen aan de eisen voor een nieuwe politie-cao.

,

Geen toezeggingen

Vandaag gingen de voorzitters van de vier politiebonden, een delegatie van het kabinet en minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz om tafel om te praten over de eisen. “Dat leidde niet tot concrete toezeggingen op de belangrijkste cao-thema’s: inkomen, capaciteit, veiligheid en opleidingen”, stellen de bonden, die hardere acties aankondigen.

De bonden trekken al langere tijd aan de bel over de capaciteitsproblemen en werkdruk bij de politie. Eerdere acties en gesprekken leidden nog niet tot het gewenste resultaat.

,

De bonden verwijt de politiek een ‘gebrek aan oprechte belangstelling voor de menselijke gevolgen van de chronische onderbezetting binnen het korps’.

“Nog altijd rekent ‘Den Haag’ erop dat agenten uit loyaliteit en plichtsbesef tot het uiterste zullen gaan om de kwaliteit van het politiewerk zoveel mogelijk in stand te houden. En dat doen ze ook, al kost ze dat steeds meer moeite en al gaat dat steeds meer ten koste van hun gezondheid, veiligheid en privéleven.”

,

,

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen van de politieactie zijn voor de protestmars zondag in Rotterdam. De gemeente zei eerder dat de demonstratiemars door kon gaan, ook omdat er die dag voldoende politiecapaciteit zou zijn.

De lokale autoriteiten gaan uit van zo’n 15.000 deelnemers. Tegelijk met de mars is ook de eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Sparta, die wordt bijgewoond door ongeveer 16.000 toeschouwers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here