NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 03 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Nintendo verwacht nog minder Switch-consoles te verkopen door chiptekort 03 februari 2022 10:59 03-02-22 10:59 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 26 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Nintendo denkt nog minder Switch-consoles te kunnen verkopen door het aanhoudende chiptekort. Het Japanse bedrijf verlaagde voor de tweede keer in korte tijd zijn verkoopprognose voor de spelcomputer. Nintendo verwacht dit boekjaar ongeveer 23 miljoen exemplaren van de console te verkopen. Eerder rekende de onderneming nog op 24 miljoen verkochte apparaten en tot begin november dacht Nintendo nog 25,5 miljoen exemplaren te verkopen.Het bedrijf lijkt vooral moeite te hebben met het opvoeren van de productie van zijn nieuwe oled-Switch. Dat model heeft onder meer een verbeterd scherm en kwam in het najaar op de markt. Het viel de laatste tijd al op dat de console soms amper verkrijgbaar was bij winkels. Waarschijnlijk had Nintendo er wel meer willen leveren, maar lukte dat niet.Fabrikanten van spelcomputers worstelen al sinds het begin van de coronapandemie met de leveringen van chips. Dat komt ook doordat de vraag naar consoles flink is toegenomen. Tijdens de lockdowns overal ter wereld zaten veel mensen thuis. Veel mensen kochten een spelcomputer voor vermaak.Ondanks het chiptekort van de afgelopen twee jaar heeft Nintendo in de afgelopen vijf jaar anderhalf miljoen exemplaren van de Switch verkocht in de Benelux. Daarmee overtreft de console het verkooprecord van de Wii. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here