NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 31 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Komiek Edson da Graça kon busrit voor kinderen amper betalen door hoge schuld 31 januari 2022 07:18 31-01-22 07:18 Laatste update: 47 minuten geleden Update: 47 minuten geleden 11 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Edson da Graça heeft nu een succesvolle carrière als presentator en komiek, maar tot enkele jaren terug kampte hij met een flinke schuld. Doordat hij belazerd werd door een manager liep een schuld van 30.000 euro op tot 50.000 euro. In die tijd schraapte hij alles bij elkaar om zijn kinderen toch naar school te krijgen. “Ik raakte echt de bodem toen ik mezelf op een gegeven moment bezig zag in de keuken. Ik verzamelde statiegeldflessen om de busrit voor mijn kinderen te kunnen betalen. Schrijnend”, aldus de nu 41-jarige presentator in gesprek met AD. Van zijn 23e tot zijn 34e had Da Graça een openstaande schuld die zichzelf maar bleef aanvullen door aanslagen en vorderingen. Het maakte de komiek mentaal kapot. Zijn kinderen waren zijn prioriteit, zij moesten eten en naar school. Maar voor zichzelf zorgen deed hij amper.”Ik had bijna niks te makken, maar wat ik wel deed: blowen. De hele dag door. Om maar gewoon te kunnen slapen, mezelf te verdoven, niks te hoeven voelen. Dat was mijn prioriteit. Want ik dacht na verloop van tijd: ik ben niks waard, ik ben slachtoffer, ik wil niks meer.”Met de hulp van een collega op de school waar hij destijds werkte kwam hij er langzaam uit. Aan zijn binnenkort vier kinderen, zijn vriendin is zwanger, geeft de presentator mee hoe belangrijk het is goed met geld om te gaan. “Ik wil hen opvoeden met zakgeld en besef geven hoe ze ermee om moeten gaan zodat ze nooit, maar dan ook nooit, in mijn positie terechtkomen. Ik wil dat ze begrijpen dat ze bij alles wat ze aanschaffen moeten kijken: kan ik mezelf dit veroorloven? Zo niet: pech.” , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here