NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 31 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Fraudehelpdesk ziet stijging van aantal meldingen over cybercriminaliteit 31 januari 2022 12:21 31-01-22 12:21 Laatste update: 16 minuten geleden Update: 16 minuten geleden 12 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Fraudehelpdesk heeft vorig jaar ruim 10 procent meer meldingen ontvangen over cybercriminaliteit. Het aantal meldingen over onder meer hacken, phishing, computervredebreuk en malware steeg in een jaar tijd van 8.982 tot 9.933. De Fraudehelpdesk denkt dat deze meldingen slechts het topje van de ijsberg zijn. “Uit onze tweejaarlijkse enquêtes blijkt dat gemiddeld 10 procent van de mensen die met fraude te maken krijgen zich bij ons meldt”, aldus een woordvoerder van de Fraudehelpdesk.In 2020 registreerde de Fraudehelpdesk nog een piek in het aantal meldingen over WhatsApp-fraude. Die piek is in het afgelopen jaar afgenomen. De meeste meldingen gingen over cybercriminaliteit, gevolgd door identiteitsfraude (vooral WhatsApp-hulpvraag) en handelsplaats-/webwinkelfraude.Verder viel vorig jaar de forse toename van het aantal meldingen van mensen die slachtoffer zijn geworden van meerdere vormen van fraude op. Dat is in een jaar tijd met 2.000 procent gestegen, aldus de Fraudehelpdesk.In heel het jaar 2021 verwerkte de Fraudehelpdesk ongeveer 530.000 meldingen. De schade die door fraude is aangericht, steeg in een jaar tijd van 41 miljoen tot bijna 47 miljoen euro. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here