NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 31 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Britse regering maakt het makkelijker EU-regels te schrappen 31 januari 2022 02:45 31-01-22 02:45 Laatste update: 20 minuten geleden Update: 20 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het is maandag precies twee jaar geleden dat Groot-Brittannië formeel uit de Europese Unie trad. Het is ook de dag dat premier Boris Johnson de zogeheten ‘Brexit Freedoms Bill’ (Brexit Vrijheden Wet) aankondigt. Die wet moet het voor de Britse regering makkelijk maken om Europese regels, die het land overnam toen het nu in de EU zat, te schrappen of te wijzigen. Dat maakte de Britse regering in de nacht van zondag op maandag bekend. Om onzekerheid en verwarring na de Britse uittreding uit de EU in 2020 te voorkomen, stond de regering van Johnson destijds toe dat duizenden bestaande EU-wetten en -regels ook na de Brexit automatisch in Groot-Brittannië van kracht zouden blijven. Maar op termijn wil zij daarvan af. Op basis van de bestaande procedures zou het echter enkele jaren in beslag nemen om alle EU-wetten te hervormen of in te trekken. Dat proces kan nu dus worden versneld.”Onze nieuwe Brexit Freedoms Bill zal een einde maken aan de speciale status van de EU-wetgeving in ons rechtsstelsel”, zei Johnson maandag in een verklaring.Ook beloofde hij dat zijn regering later nog een beleidsdocument zal publiceren. Daarin zal staan hoe zij precies van plan is de voordelen van de Britse uittreding uit de EU te benutten bij het wijzigen van de regelgeving. En ook hoe dit zal bijdragen aan een vermindering van de bureaucratische rompslomp in het land.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here