Soete uitstekend van start

3e dus en niet de verhoopte 1e plaats. België stond nochtans als de topfavoriet, ook door het verstek van Nederland, aan de start van dit testevenement. Het event kort samengevat: 4 renners/rensters die elk 1 rondje rijden en elkaar telkens aflossen. 

 

De start was alvast veelbelovend voor ons land. Daan Soete moest als 1e loeihard van start gaan en hij reed op een nijdige helling ook al meteen aan de leiding.

Met een voorsprong van zo’n 13 seconden werd Kiona Crabbé in de strijd gegooid. Tsjechië lag echter op de loer met Michael Boros. Die nam na materiaalpech de leiding gewoon over. Crabbé tikte dan als 4e af.

Toch op het podium

Het was dan aan Alicia Franck om wat te knabbelen aan die achterstand. De renster weerde zich ook, maar moest onder meer de Amerikaanse Honsinger laten gaan.

Alle eieren dan in het mandje van Niels Vandeputte. Vooraan ontspon zich in de laatste ronde een duel tussen de Amerikaan Funston en de Italiaan Toneatti. 

 

Vandeputte ging furieus van start. Alles om de kloof met de koploper te dichten, maar zover kwam het echter niet. Italië ging met de zege aan de haal. België moet het dus doen met de 3e plek.

Tik! Zo verliep de aflossing in de Mixed Team Relay

Niels Vandeputte probeert de kloof te dichten: herbekijk de slotronde van de Mixed Team Relay

Lees ook:

WK veldrijden

POLL: wat vond u van het mixed team relay-experiment?