NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 27 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Europese Commissie wil uitleg van WhatsApp over gewijzigd privacybeleid 27 januari 2022 18:28 27-01-22 18:28 Laatste update: 33┬áminuten geleden Update: 33┬áminuten geleden 3 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , WhatsApp moet aantonen dat het gebruikers voldoende informeert over het gebruik van hun persoonsgegevens. De Europese Commissie en verschillende consumentenorganisaties hebben daarover een brief gestuurd naar de berichtendienst. WhatsApp heeft vorig jaar zijn gebruiksvoorwaarden gewijzigd. De Europese Commissie vraagt zich af of het veranderde privacybeleid duidelijk genoeg is voor gebruikers.”WhatsApp moet ervoor zorgen dat gebruikers begrijpen waar ze mee instemmen en weten waar hun persoonlijke gegevens voor worden gebruikt, met name als deze worden gedeeld met zakelijke partners”, schrijft Eurocommissaris voor Justitie Didier Reynders.De Commissie wil ook weten of WhatsApp voldoet aan de Europese wetgeving voor consumentenrechten. De berichtendienst moet aantonen dat het gebruikers van heldere informatie voorziet. Het moet voor gebruikers duidelijk zijn wat de gevolgen van het accepteren of afwijzen van de gebruikersvoorwaarden zijn.Gebruikers van WhatsApp worden via in-appmeldingen op de hoogte gesteld van nieuwe voorwaarden. De berichtendienst moet ook aantonen dat dit een eerlijk systeem is. Daarnaast vraagt de Europese Commissie zich af of gebruikers genoeg tijd krijgen om kennis te nemen van de nieuwe voorwaarden voordat ze deze accepteren.De berichtendienst krijgt tot eind februari de tijd om met de Europese Commissie in gesprek te gaan. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here