NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 25 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , The Guardian wil eerder dan over negentig jaar toegang tot testament prins Philip 24 januari 2022 13:03 24-01-22 13:03 Laatste update: 14 uur geleden Update: 14 uur geleden 92 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Britse krant The Guardian gaat een beslissing over de geheimhouding van het testament van prins Philip aanvechten. De krant heeft van het Britse hooggerechtshof toestemming gekregen om een zaak te starten met als doel de beslissing dat het testament negentig jaar geheim moet blijven terug te draaien. Afgelopen september bepaalde de rechter dat het testament van de in april 2021 overleden Philip negentig jaar lang geheim moet blijven. Dit was besloten om de privacy van de leden van de Britse koninklijke familie te beschermen. De hoorzitting vond in besloten kring plaats. Mediaorganisaties mochten niet aanwezig zijn en werden niet op de hoogte gesteld van de zitting.Om die reden wil The Guardian dat de hoorzitting wordt overgedaan en daarmee de beslissing ongedaan wordt. Volgens de krant was de hoorzitting rondom het testament van de prins in strijd met het open rechtssysteem.Volgens de Britse wet moeten testamenten van overleden personen altijd openbaar worden gemaakt, maar voor leden van de koninklijke familie is al vaker een uitzondering gemaakt. Sinds 1910 is dat al gebeurd bij meer dan dertig familieleden, onder wie ook verre familieleden. Al deze verzoeken zijn eveneens achter gesloten deuren behandeld.In november stelde het Britse hooggerechtshof dat het in kader van transparantie bereid is om de lijst van verzegelde testamenten vrij te geven. De inhoud blijft wel verborgen. , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here