NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 25 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Britse politie start onderzoek naar coronafeesten premier Boris Johnson 25 januari 2022 11:28 25-01-22 11:28 Laatste update: een minuut geleden Update: een minuut geleden 455 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De politie in Londen is een onderzoek gestart naar de feestjes op Downing Street 10 – in de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson – die tijdens de coronapandemie zijn gehouden. Er wordt onderzocht of deze bijeenkomsten in strijd waren met de coronaregels van de overheid, meldt BBC News dinsdagochtend. De politie was eerder nog terughoudend in haar reactie op ‘partygate’. Politiechef Cressida Dick zei dinsdag dat er doorgaans geen onderzoek meer komt als overtredingen van coronaregels pas na lange tijd worden gemeld. “Dat hebben we publiekelijk ook vaak gezegd.”Johnson ligt onder vuur, omdat hij tegen de coronaregels in meerdere feestjes zou hebben gehouden. Maandagavond meldde ITV News een nieuw incident. Johnson zou in juni 2020 zijn verjaardag met zeker dertig mensen hebben gevierd.In totaal staat het aantal feesten waar Johnson op is aangesproken op tien. Negen dagen voor het vermeende verjaardagsfeest op 10 juni had Johnson de bevolking op een persconferentie gevraagd zich “terughoudend op te stellen en de regels die bedoeld zijn om iedereen te beschermen na te leven”. Ook topambtenaar Gray doet onderzoek Met de onthulling over zijn verjaardagsfeest komt de positie van Johnson verder onder druk te staan. Nadat hij zijn excuses had aangeboden, kon de premier rekenen op steun van de Conservative Party. Of dat zo blijft, zal binnenkort blijken.Er loopt al een ander onderzoek naar de vermeende feesten en sociale bijeenkomsten waar regels overtreden zouden zijn. Dat wordt in opdracht van de regering uitgevoerd door topambtenaar Sue Gray. Die zou oorspronkelijk deze week met aanbevelingen komen, maar het rapport wordt volgens Sky uitgesteld nu ook de politie een onderzoek heeft ingesteld. Haar onderzoek gaat – ondanks het politieonderzoek – volgens de regering gewoon door. 174Johnson wéér betrapt: uit deze feestjes bestaat ‘partygate’ inmiddels Koningin Elizabeth vierde haar verjaardag sober De onthulling maakt nog meer los, omdat koningin Elizabeth zich zes dagen voor de verjaardag van Johnson wél aan de regels hield. Zij beleefde in haar eentje, zonder familie aan haar zijde, een sobere verjaardagsceremonie.De koningin volgde de jaarlijkse Trooping the Colour-parade vanachter de muren van Windsor Castle, zonder dat er iets van te zien was voor het publiek. De parade werd gehouden volgens de strikte richtlijnen, dus met onderling 2 meter afstand. 78Boris Johnson over tuinfeest: ‘Niemand zei dat het tegen de regels was’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here