NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 23 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Opnieuw records qua positieve tests, achterstand in registratie loopt op 23 januari 2022 15:40 23-01-22 15:40 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 1.1K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het RIVM meldde zondag opnieuw recordcijfers als het gaat om positieve coronatests per dag en het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen. De achterstand in het registreren van tests liep bovendien verder op. Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij belangrijk nieuws over het coronavirus. De 65.393 positieve coronatests van zondag overschrijden het record van vrijdag, toen 57.492 positieve tests werden gemeld. Verreweg de meeste positieve tests worden afgenomen bij kinderen tussen de tien en negentien jaar.Bij de recentste persconferentie zei het kabinet er rekening mee te houden dat het dagelijks aantal besmettingen richting de 80.000 zou gaan. Dit zou het gevolg zijn van de toen aangekondigde versoepelingen en het eind van de kerstvakantie op scholen.De afgelopen zeven dagen werden er in totaal 321.070 positieve tests gemeld, gemiddeld 45.867 per dag. Ook dat cijfer is fors hoger dan het ooit in Nederland geweest is. Zaterdag kwam het gemiddelde over zeven dagen al voor het eerst boven de 40.000 uit.Door de explosieve stijging van het aantal positieve tests kunnen de computersystemen van het RIVM de meldingen niet bijhouden, waardoor een groot deel nog niet is verwerkt. De achterstand is zondag opgelopen tot ongeveer 48.000 over de laatste zes dagen. Die besmettingen zijn al wel bevestigd, maar konden nog niet geregistreerd worden. Zie ook: Waarom het RIVM nog wacht op 48.000 positieve testen (en hoe ze dat weten) , Zie ook: Waarom het RIVM nog wacht op 48.000 positieve testen (en hoe ze dat weten)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here