Samenvatting van de cross bij de mannen

Pidcock nekt zichzelf na knappe inhaalrace, Sweeck profiteert

Na een stage in Mallorca tekende Tom Pidcock in Hamme opnieuw present in het veld. Toch leek de Brit bij de start nog in zijn siësta te verkeren, toen Aerts het tempo meteen de hoogte induwde.

De leider in de X²O-trofee zette Iserbyt en co al snel op 20 seconden, maar zag de renner van INEOS Grenadiers ondertussen wel een knappe inhaalrace in elkaar knutselen.

Toen Pidcock uiteindelijk dan toch bij de achtervolgers kwam, werkte het pakje van Aerts als een rode lap op een stier.

De Brit ging als een bezetene te keer en deed de voorsprong van de leider als sneeuw voor de zon verdwijnen. Op 4 ronden van het einde was alles dan ook opnieuw te herdoen.

Ondertussen was ook Iserbyt geruisloos richting de kop van de wedstrijd geslopen, toen Pidcock bij het ingaan van de laatste ronde nog eens alles uit de kast haalde.

Sweeck en Aerts beten op de tanden, maar konden er plots wel met twee vandoor na een stevige schuiver van de Brit.

In de sprint was het uiteindelijk Sweeck die na een ultieme krachtinspanning de armen in de lucht mocht steken. Een sterke Pidcock eindigde ondanks zijn val nog 5e bij zijn terugkeer.

Pidcock glijdt onderuit:

Sweeck: “De laatste meters had ik het toch lastig”

Laurens Sweeck (1e): “Het was lang geleden dat ik nog eens meegedaan had voor winst en daarom deed het vandaag extra deugd. Ik was niet zeker van mijn sprint, maar ik voelde dat Toon (Aerts) niet helemaal in mijn wiel zat.”

“De sprint was eigenlijk lang en niet lang, maar de laatste meters had ik het toch erg lastig.  Slecht is deze overwinning natuurlijk nooit dicht bij het WK.”

 

Toon Aerts (2e): “Ik kreeg een gat in het begin en ik wist dat Pidcock niet goed gestart was. Daarom vond ik het belangrijk om even door te trekken en hem niet in de wedstrijd te laten komen. Dat lukte uiteindelijk niet, maar op het einde schakelt hij zichzelf dan uit door een val.”

“In principe had ik wel nog een goede sprint in de benen, maar ik had eerst het park moeten indraaien. Daar was Laurens (Sweeck) net iets vinniger in.”

Eli Iserbyt (3e): “Ik zag vanaf het begin al dat Laurens (Sweeck) heel goed was. Ik ben dus blij dat hij het heeft kunnen afwerken. Het is zeker verdiend. Tot aan het gaatje ben ik niet geweest. Daarom ben ik blij dat Laurens heeft kunnen winnen om de overwinning zo in de ploeg te houden.”

Reactie van Sweeck:

Reactie van Aerts:

Reactie van Iserbyt:

Rituitslag FlandriencrossRituitslag Flandriencross

    naam resultaat
1 Laurens Sweeck in 1u01'11″
2 Toon Aerts zelfde tijd
3 Eli Iserbyt op 20″
4 Lars van der Haar 33″
5 Tom Pidcock 47″
6 Michael Vanthourenhout 49″
7 Corné van Kessel 1'15″
8 Tom Meeusen 1'29″
9 Clément Venturini 1'34″
10 Toon Vandebosch 1'41″

Fase per fase

 1. 16 uur . Sweeck wint! Na een lang uitgesponnen sprint kan Sweeck in extremis nog Aerts afhouden op de meet. Eli Iserbyt vervolledigt de top 3, terwijl Pidcock nog 5e eindigde. .

  Sweeck wint!

  Na een lang uitgesponnen sprint kan Sweeck in extremis nog Aerts afhouden op de meet. Eli Iserbyt vervolledigt de top 3, terwijl Pidcock nog 5e eindigde.

 2. 16 uur . Sprint dringt zich op. Het lijkt een strijd tussen Toon Aerts en Laurens Sweeck te worden. We mogen ons verwachten aan een sprint in Hamme. Een dubbeltje op zijn kant. .

  Sprint dringt zich op

  Het lijkt een strijd tussen Toon Aerts en Laurens Sweeck te worden. We mogen ons verwachten aan een sprint in Hamme. Een dubbeltje op zijn kant.

 3. 15 uur 58. Op een tweetal seconden van Aerts en Sweeck rijdt ook iserbyt nog rond vooraan in de wedstrijd. Krijgen we een sprint met 2 of 3? .

  Op een tweetal seconden van Aerts en Sweeck rijdt ook iserbyt nog rond vooraan in de wedstrijd. Krijgen we een sprint met 2 of 3?

 4. Val Pidcock! Na een zware val lijkt het over en uit voor Tom Pidcock. Aerts en Sweeck ontsnappen ook maar nipt aan een val, maar zijn er nu wel met 2 vandoor. . 15 uur 55.

  Val Pidcock!

  Na een zware val lijkt het over en uit voor Tom Pidcock. Aerts en Sweeck ontsnappen ook maar nipt aan een val, maar zijn er nu wel met 2 vandoor.

 5. 15 uur 53. LAATSTE RONDE. Terwijl het geluid van de bel weerklinkt, perst Pidcock er nog eens een sprintje uit om als eerste het veld in te duiken. Perst de Brit er nog een snelle laatste ronde uit? .

  LAATSTE RONDE

  Terwijl het geluid van de bel weerklinkt, perst Pidcock er nog eens een sprintje uit om als eerste het veld in te duiken. Perst de Brit er nog een snelle laatste ronde uit?

 6. 15 uur 51. Opnieuw is het Sweeck die het vuur nog eens aan de lont steekt, waardoor ploegmaat Iserbyt enkele lengtes moet laten. Pidcock rijdt geruisloos mee in het wiel van Aerts. .

  Opnieuw is het Sweeck die het vuur nog eens aan de lont steekt, waardoor ploegmaat Iserbyt enkele lengtes moet laten. Pidcock rijdt geruisloos mee in het wiel van Aerts.

 7. 15 uur 51. Hergroepering. Met nog 2 ronden te rijden, krijgen we opnieuw 4 leiders: Iserbyt, Sweeck, Aerts en Pidcock. Wie gokt op de sprint en wie probeert het nog met een late uitval? .

  Hergroepering

  Met nog 2 ronden te rijden, krijgen we opnieuw 4 leiders: Iserbyt, Sweeck, Aerts en Pidcock. Wie gokt op de sprint en wie probeert het nog met een late uitval?

 8. 15 uur 48. Als twee duiveltjes uit een doosje zijn Iserbyt en Pidcock nu toch opnieuw wat genaderd op Aerts en Sweeck. Krijgen we straks een hergroepering vooraan? .

  Als twee duiveltjes uit een doosje zijn Iserbyt en Pidcock nu toch opnieuw wat genaderd op Aerts en Sweeck. Krijgen we straks een hergroepering vooraan?

 9. 15 uur 44. Sweeck schudt aan de boom. Na een passage in de materiaalpost staat Pidcock voor een tweede achtervolgingsopdracht vandaag. Aerts en Sweeck zijn ondertussen wel al iets verder weg kunnen rijden. .

  Sweeck schudt aan de boom

  Na een passage in de materiaalpost staat Pidcock voor een tweede achtervolgingsopdracht vandaag. Aerts en Sweeck zijn ondertussen wel al iets verder weg kunnen rijden.

 10. 15 uur 39. Nu is het zowaar Pidcock die Aerts en Sweeck moet laten gaan. De renner van INEOS Grenadiers lijkt met mechanische pech te kampen. .

  Nu is het zowaar Pidcock die Aerts en Sweeck moet laten gaan. De renner van INEOS Grenadiers lijkt met mechanische pech te kampen.

 11. 15 uur 39. Kopgroep van 3. Voorlopig slaagt Pidcock er niet in om Aerts en Sweeck van zich af te schudden. Plaats de Brit straks nog eens een venijnige versnelling? .

  Kopgroep van 3

  Voorlopig slaagt Pidcock er niet in om Aerts en Sweeck van zich af te schudden. Plaats de Brit straks nog eens een venijnige versnelling?

 12. 15 uur 37. Even leek Pidcock gaan vliegen, maar Aerts haalt de Brit op karakter toch nog terug. Hoe lang houdt de rijzige renner dit nog vol? .

  Even leek Pidcock gaan vliegen, maar Aerts haalt de Brit op karakter toch nog terug. Hoe lang houdt de rijzige renner dit nog vol?

 13. 15 uur 34. Leidend duo. Met nog 4 ronden te rijden, krijgen we twee leiders in de figuren van Pidcock en Aerts. In hun zog volgen Vanthourenhout (op 3″) en Iserbyt (op 5″). .

  Leidend duo

  Met nog 4 ronden te rijden, krijgen we twee leiders in de figuren van Pidcock en Aerts. In hun zog volgen Vanthourenhout (op 3″) en Iserbyt (op 5″).

 14. 15 uur 33. We krijgen toch een heel sterke Pidcock te zien hier in Hamme. Zijn stage in Mallorca werpt duidelijk vruchten af. .

  We krijgen toch een heel sterke Pidcock te zien hier in Hamme. Zijn stage in Mallorca werpt duidelijk vruchten af.

 15. 15 uur 30. Pidcock roept Aerts tot de orde. De voorsprong van Aerts verdwijnt als sneeuw voor de zon. Sweeck en Pidcock sluiten opnieuw aan voorin. Alles te herdoen hier in Hamme! .

  Pidcock roept Aerts tot de orde

  De voorsprong van Aerts verdwijnt als sneeuw voor de zon. Sweeck en Pidcock sluiten opnieuw aan voorin. Alles te herdoen hier in Hamme!

 16. 10 seconden. Dankzij het beulwerk van Pidcock is de achtervolgende groep ondertussen genaderd tot op 10 seconden van Aerts. Heeft de leider zichzelf toch wat overschat? . 15 uur 27.

  10 seconden

  Dankzij het beulwerk van Pidcock is de achtervolgende groep ondertussen genaderd tot op 10 seconden van Aerts. Heeft de leider zichzelf toch wat overschat?

 17. 15 uur 26. Erop en erover gaat hij! Tom Pidcock trekt nu alle registers open en begint zijn zoektocht naar Toon Aerts. De leider moet enkele seconden prijsgeven en heeft nog een bonus van 13 seconden. .

  Erop en erover gaat hij! Tom Pidcock trekt nu alle registers open en begint zijn zoektocht naar Toon Aerts. De leider moet enkele seconden prijsgeven en heeft nog een bonus van 13 seconden.

 18. 15 uur 23. Pidcock sluit aan bij Iserbyt. Ondertussen is Tom Pidcock komen aansluiten bij Iserbyt en co. Toch een knappe prestatie na zijn dramatische start van daarnet. .

  Pidcock sluit aan bij Iserbyt

  Ondertussen is Tom Pidcock komen aansluiten bij Iserbyt en co. Toch een knappe prestatie na zijn dramatische start van daarnet.

 19. 15 uur 20. 19 seconden voor Aerts. Het is voorlopig Laurens Sweeck die de handschoen opneemt in de jacht op Aerts. De achterstand van de achtervolgende groep bedraagt ondertussen al 19 seconden. .

  19 seconden voor Aerts

  Het is voorlopig Laurens Sweeck die de handschoen opneemt in de jacht op Aerts. De achterstand van de achtervolgende groep bedraagt ondertussen al 19 seconden.

 20. 15 uur 15. In de achtergrond probeert Tom Pidcock zijn achterstand ondertussen te verkleinen. De Brit lijkt bezig aan een sterke achtervolgingsrace en maakt jacht op de rode brigade van Iserbyt. .

  In de achtergrond probeert Tom Pidcock zijn achterstand ondertussen te verkleinen. De Brit lijkt bezig aan een sterke achtervolgingsrace en maakt jacht op de rode brigade van Iserbyt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here