NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 19 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Steeds minder populaire Joe Biden noemt eerste jaar als president een succes 19 januari 2022 22:43 19-01-22 22:43 Laatste update: 5 minuten geleden Update: 5 minuten geleden 12 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Amerikaanse president Joe Biden stelt dat de Verenigde Staten er na zijn eerste jaar als president ondanks alle uitdagingen een stuk beter voor staan. Dat zei de Democraat woensdag tijdens een toespraak aan de vooravond van zijn eenjarig jubileum. Hij beoordeelde het werk van zijn regering na het presidentschap van zijn voorganger Donald Trump als een “enorme” vooruitgang. Het 79-jarige staatshoofd claimde dat onder zijn bewind een recordaantal van 6,4 miljoen banen is gecreëerd en het aantal coronavaccinaties enorm is opgevoerd. Biden noemde ook het in zijn ogen succes van de enorme investeringen voor betere infrastructuur, waardoor wegen zouden zijn verbeterd en meer Amerikanen toegang zouden hebben tot schoon drinkwater.De volgens hem fors lagere kosten voor kinderopvang betekenen volgens Biden veel voor werkende vrouwen, terwijl de belastingen voor het leeuwendeel van de bevolking niet zijn gestegen. Maar de inflatie moet wel beheerst worden, zei hij.Uit opiniepeilingen komt naar voren dat veel kiezers minder positief zijn over Bidens eerste jaar als president. De Amerikaanse president had in zijn eerste jaar in het Oval Office te maken met de coronacrisis, de terugtrekking van troepen uit Afghanistan, de Russische dreiging tegenover Oekraïne, hogere misdaadcijfers en stijgende kosten van levensonderhoud.Die gebeurtenissen heeft hij volgens velen niet goed afgehandeld. Biden erkende dat eerder een grootschalig coronatestprogramma had moeten worden uitgerold. Inmiddels worden bijvoorbeeld op scholen massaal gratis tests uitgedeeld. De populariteit van Biden vertoonde tijdens zijn eerste presidentsjaar een dalende lijn, terwijl steeds meer Amerikanen zijn beleid afkeurden. De populariteit van Biden vertoonde tijdens zijn eerste presidentsjaar een dalende lijn, terwijl steeds meer Amerikanen zijn beleid afkeurden. Zie ook: Kan Biden de Democraten verenigen? 'Mijn presidentschap staat op het spel' , De populariteit van Biden vertoonde tijdens zijn eerste presidentsjaar een dalende lijn, terwijl steeds meer Amerikanen zijn beleid afkeurden. , Zie ook: Kan Biden de Democraten verenigen? 'Mijn presidentschap staat op het spel'

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here