NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 19 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Nigeriaanse cipiers moeten gevangenen doden bij ontsnappingspoging 18 januari 2022 22:17 18-01-22 22:17 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 11 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Nigeriaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft gevangenispersoneel toestemming gegeven om gevangenen die proberen te ontsnappen dood te schieten, meldt hij maandag op Twitter. Bewaarders moeten nadrukkelijk niet schieten om te verwonden, maar om te doden. “Onze gevangenissen zijn nu rode zones”, zei minister Rauf Aregbesola tijdens een werkbezoek aan een gevangenis in het zuiden van Nigeria. “Wie probeert te ontsnappen, is al dood.”Volgens de minister mogen gevangenen een ontsnappingspoging niet navertellen, maar “zullen anderen dat wel voor hen doen”. Mensenrechtenactivisten vrezen volgens de BBC dat het nieuwe beleid zal leiden tot misstanden in gevangenissen.In 2021 ontsnapten ruim vijfduizend gevangenen uit Nigeriaanse cellen. Vaak werden ze met veel geweld bevrijd. Daarbij kwamen ook gevangenbewaarders om. In april werden meer dan achttienhonderd gevangenen bevrijd nadat een politiebureau in de stad Owerri was aangevallen.Het Nigeriaanse rechtssysteem staat onder druk. 70.000 gevangenen zitten vast in afwachting van een rechtszaak, meldt de BBC. De gevangenissen in het land zitten overvol. Our Custodial Centres are now red zones. Whoever attempts to breach the security there is already dead. He must not live to tell the story. Other people will tell his or her story AvatarAuteurraufaregbesolaMoment van plaatsen19:56 – 17 januari 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here