NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 18 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , VPN-dienst VPNLab offline gehaald door internationale politiediensten 18 januari 2022 12:10 18-01-22 12:10 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 122 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , VPNLab is offline gehaald, omdat cybercriminelen de VPN-dienst misbruikten voor ransomewareaanvallen en andere online criminaliteit. Er werden vijftien servers offline gehaald in een internationale operatie waar onder meer Europol en de Nederlandse politie bij betrokken waren. Op de website van VPNLab staat inmiddels een bericht van de autoriteiten dat aangeeft dat de dienst sinds 17 januari niet meer bereikbaar is. “De dienst bood een platform aan ernstige cybercriminaliteit die anoniem kon worden gepleegd en was betrokken bij verschillende internationale cyberaanvallen”, staat in het bericht.De autoriteiten kregen door middel van de gecoördineerde actie toegang tot servers van VPNLab en hebben de daarin opgeslagen klantengegevens in beslag genomen. Het onderzoek naar die data loopt nog.VPNLab bestaat sinds 2008 en biedt tegen betaling verschillende vormen van VPN-diensten. Met een VPN, dat staat voor Virtual Private Network, is het mogelijk om te doen alsof je vanuit een ander land op het internet zit.De autoriteiten kwamen VPNLab op het spoor nadat uit meerdere onderzoeken bleek dat cybercriminelen de dienst gebruikten voor hun praktijken. Met behulp van de dienst konden ze onder meer schadelijke software distribueren en ransomwareaanvallen plegen. VPNLab adverteerde met zijn diensten op het darkweb, het afgeschermde deel van het internet dat veel door criminelen wordt gebruikt.Het hoofd van het European Cybercrime Centre van Europol, Edvardas Sileris, zegt met deze actie aan te tonen dat cybercriminelen het steeds lastiger krijgen om hun digitale sporen uit te wissen. “Met elk onderzoek dat we doen, winnen we informatie voor het volgende”, zegt hij. “Dankzij de informatie over mogelijke slachtoffers hebben we mogelijk al meerdere ernstige cyberaanvallen voorkomen.” , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here