NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 18 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Mogelijk nieuwe zoektocht naar vermiste Tanja Groen dankzij recent onderzoek 17 januari 2022 18:47 17-01-22 18:47 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 70 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Nieuw en recent onderzoek heeft enkele plekken op de Strabrechtse Heide bij het Brabantse Heeze opgeleverd, waar mogelijk de stoffelijke resten van de vermiste studente Tanja Groen begraven kunnen zijn. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie zijn hierover geïnformeerd door rechtspsycholoog Peter van Koppen na onderzoek door wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij belangrijk nieuws over de sinds 1993 vermiste Tanja Groen Dat heeft het OM in Maastricht maandagmiddag gezegd naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf en De Limburger. Groen verdween in 1993 op achttienjarige leeftijd na een feestje in Maastricht. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.Van Koppen laat weten dat een aan de politie aangewezen locatie een andere plek is dan waar de politie eerder zocht. “Deze nieuwe aangewezen plaats is vastgesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek, grondradarbeelden en bodemonderzoek. De onderzoeksgroep is uiteraard niet zelf gaan graven”, aldus de rechtspsycholoog.Hij laat weten dat onderzoekers niet precies de plek willen noemen waar Groen begraven zou kunnen zijn om te voorkomen dat mensen zelf onderzoek gaan doen. Eerdere zoektocht op Stabrechtse Heide Vorig jaar werd op de Strabrechtse Heide al eens naar haar gezocht, maar zonder resultaat. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries voerde daar met zoekhonden nog een kleiner onderzoek uit, aldus de woordvoerder van het OM. Eind vorig jaar ontving De Vries’ stichting De Gouden Tip honderden tips over de vermissing.Volgens de OM-woordvoerder werden vorige week maandag op enkele plaatsen op de hei grondverstoringen gevonden, die kunnen wijzen op dierlijke of menselijke botresten. “Wij zijn daarvan in kennis gesteld”, zei ze. “We bekijken de resultaten van het onderzoek. Als meer onderzoek nodig is, gebeurt dat door politie en OM.”Het OM wijst erop dat Van Koppen niet alleen naar Groen zoekt, maar ook naar andere mogelijke slachtoffers van Wim S. Hij zou in de jaren negentig de moord op de studente hebben bekend tegenover een toenmalige medegevangene. Ook zou hij hebben gezegd waar hij haar begraven heeft.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here