De ruime samenvatting:

Van Empel en Pieterse lossen elkaar niet

Het regende de afgelopen dagen afzeggingen voor de Wereldbeker in Flamanville. Onder meer Lucinda Brand en Denise Betsema bedankten vriendelijk voor de trip naar Frankrijk en ook Sanne Cant verwijderde de wedstrijd in extremis van haar programma.

Vanaf de eerste ronde werd het voor de 5000 aanwezige toeschouwers al meteen duidelijk dat er zich een tweestrijd ontwikkelde tussen de Nederlandse jonkies Fem Van Empel en Puck Pieterse.

Het was Pieterse die als eerste er alleen probeerde op uit te trekken, maar groter dan 5 seconden werd haar voorsprong nooit. Van Empel verweerde zich kranig en niet veel later kwamen beide dames opnieuw samen.

De twee jonge talenten gaven elkaar geen duimbreed toe en maakten zich dan maar op voor de sprint. Pieterse probeerde op de verrassing te spelen met een vroege uitval, maar werd op de meet uiteindelijk nog geremonteerd door Van Empel.

Blanka Kata Vas eindige op grote achterstand 3e, Norbert Riberolle (9e) kwam als eerste Belgische over de streep.

Van Empel en Pieterse laten de rest achter

Pieterse struikelt even op de trap

Van Empel klopt Pieterse in de sprint na spannende slotronde in Flamanville

Fem van Empel: “Puck Pieterse en ik hadden een plan”

Na winst in Val di Sole mocht Fem van Empel  nu ook juichen in Flamanville. “Leuk om zo te winnen”, zei ze achteraf.

 

“Puck Pieterse en ik deelden de kamer gisteren. We hadden een plan gemaakt om samen weg te rijden. Leuk dat het ook is gelukt.”

 

Het kwam tot een sprint met z’n tweeën. “Zij begon eerder onderin de beugel te sprinten, maar ik zag dat ze er nog niet was. En je moet pas juichen op de streep”, lachte de winnares.

 

“De finish had iets eerder moeten liggen”, lachte Pieterse. “Fem kwam er nog sterk overheen en verdient dus de zege. Ze had nog iets in de tank en heeft het perfect afgemaakt.”

Rituitslag Wereldbeker Flamanville (vrouwen)Rituitslag Wereldbeker Flamanville (vrouwen)

    naam resultaat
1 Fem Van Empel 53'39″
2 Puck Pieterse 0″
3 Kata Blanka Vas 23″
4 Inge van der Heijden 1'29″
5 Silvia Persico 1'33″
6 Hélène Clauzel 1'50″
7 Manon Bakker 1'53″
8 Eva Lechner 2'00″
9 Marion Norbert Riberolle 2'05″
10 Alicia Franck 2'35″

Fase per fase

 1. 14 uur 33. Van Empel treft raak! Pieterse probeert Van Empel te verrassen met een vroege uitval, maar wordt in extremis nog geremonteerd. Vas vervolledigt de top 3. .

  Van Empel treft raak!

  Pieterse probeert Van Empel te verrassen met een vroege uitval, maar wordt in extremis nog geremonteerd. Vas vervolledigt de top 3.

 2. 14 uur 33. Pieterse lijkt het nog eens te gaan proberen, maar vindt voorlopig niet het juiste moment. Van Empel behoudt voorlopig de controle. .

  Pieterse lijkt het nog eens te gaan proberen, maar vindt voorlopig niet het juiste moment. Van Empel behoudt voorlopig de controle.

 3. 14 uur 30. Pieterse geraakt niet weg. Pieterse acht dan toch haar moment gekomen en gaat even op de trappers staan. Van Empel laat zich niet van de wijs brengen en reageert zonder al te veel problemen. .

  Pieterse geraakt niet weg

  Pieterse acht dan toch haar moment gekomen en gaat even op de trappers staan. Van Empel laat zich niet van de wijs brengen en reageert zonder al te veel problemen.

 4. 14 uur 28. Pieterse maakt even een foutje, maar kan het gaatje meteen opnieuw dichten. Wie zit er al op haar tandvlees? .

  Pieterse maakt even een foutje, maar kan het gaatje meteen opnieuw dichten. Wie zit er al op haar tandvlees?

 5. 14 uur 26. Van Empel probeert de forcing te voeren en zet Pieterse onder druk. De leidsters trekken samen richting de balken. .

  Van Empel probeert de forcing te voeren en zet Pieterse onder druk. De leidsters trekken samen richting de balken.

 6. Raakt Vas nog tot bij de leiders? 14 uur 26.

  Raakt Vas nog tot bij de leiders?

 7. 14 uur 25. LAATSTE RONDE. De bel weerklinkt en we maken ons op voor de laatste ronde. Van Empel en Pieterse houden Vas op ongeveer 15 seconden. .

  LAATSTE RONDE

  De bel weerklinkt en we maken ons op voor de laatste ronde. Van Empel en Pieterse houden Vas op ongeveer 15 seconden.

 8. 14 uur 24. Krijgen we straks een sprint? Beide dames lijken aan elkaar gewaagd in deze wedstrijd. Tenzij er iemand nog een cartouche achter de hand houdt, lijken we ons hier te mogen opmaken voor een sprint. .

  Krijgen we straks een sprint?

  Beide dames lijken aan elkaar gewaagd in deze wedstrijd. Tenzij er iemand nog een cartouche achter de hand houdt, lijken we ons hier te mogen opmaken voor een sprint.

 9. 14 uur 23. Pieterse neemt opnieuw de leiding en probeert Van Empel van zich af te schudden. Voorlopig zonder veel succes. .

  Pieterse neemt opnieuw de leiding en probeert Van Empel van zich af te schudden. Voorlopig zonder veel succes.

 10. 14 uur 21. Van Empel blijft de kop van de wedstrijd voor haar rekening nemen. Wacht Pieterse op de laatste ronde om nog eens een versnelling te plaatsen? .

  Van Empel blijft de kop van de wedstrijd voor haar rekening nemen. Wacht Pieterse op de laatste ronde om nog eens een versnelling te plaatsen?

 11. 14 uur 19. Van Empel en Pieterse geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe. Beide dames kiezen op hetzelfde moment voor een fietswissel. .

  Van Empel en Pieterse geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe. Beide dames kiezen op hetzelfde moment voor een fietswissel.

 12. Pieterse en Van Empel geven elkaar geen duimbreed toe. 14 uur 18.

  Pieterse en Van Empel geven elkaar geen duimbreed toe

 13. 14 uur 18. Pieterse struikelt even op de trap.

  Pieterse struikelt even op de trap

 14. 14 uur 16. Door de krachtige sprint van Van Empel lijkt het voor Pieterse toch aangewezen om alleen richting de meet te trekken. De renster van Alpecin-Fenix probeert het tempo dan ook nog een keer de hoogte in te duwen. .

  Door de krachtige sprint van Van Empel lijkt het voor Pieterse toch aangewezen om alleen richting de meet te trekken. De renster van Alpecin-Fenix probeert het tempo dan ook nog een keer de hoogte in te duwen.

 15. 14 uur 13. Na een halfuurtje crossen neemt Van Empel resoluut de kop. Probeert de Nederlandse straks zelf weg te rijden van Pieterse? .

  Na een halfuurtje crossen neemt Van Empel resoluut de kop. Probeert de Nederlandse straks zelf weg te rijden van Pieterse?

 16. Van Empel en Pieterse strijden voor de winst. 14 uur 09.

  Van Empel en Pieterse strijden voor de winst

 17. 14 uur 09. Op plaats 4 en 5 kijken Persico en Van der Heijden nu al tegen een achterstand van 55 seconden aan. De verschillen dikken steeds meer aan onder het stralende zonnetje. .

  Op plaats 4 en 5 kijken Persico en Van der Heijden nu al tegen een achterstand van 55 seconden aan. De verschillen dikken steeds meer aan onder het stralende zonnetje.

 18. 14 uur 05. Van Empel dicht de kloof. We krijgen dan toch een leidend duo in Flamanville. De winnares zit duidelijk nu al vooraan in Flamanville. .

  Van Empel dicht de kloof

  We krijgen dan toch een leidend duo in Flamanville. De winnares zit duidelijk nu al vooraan in Flamanville.

 19. 14 uur 05. In de strijd voor de ereplaatsen volgt Vas al op 21 seconden, een eeuwigheid in deze snelle cross.  .

  In de strijd voor de ereplaatsen volgt Vas al op 21 seconden, een eeuwigheid in deze snelle cross. 

 20. 14 uur 04. Van Empel en Pieterse laten de rest achter.

  Van Empel en Pieterse laten de rest achter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here