NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 16 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ruim achtduizend aanwezigen bij fakkelprotest tegen gasbeleid in Groningen 15 januari 2022 20:51 15-01-22 20:51 Laatste update: 6 uur geleden Update: 6 uur geleden 184 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Duizenden mensen hebben zaterdagavond in Groningen meegedaan aan een protest tegen het gasbeleid. Vanaf de Vismarkt werd een fakkeltocht door het centrum van de stad gehouden. De gemeente schat dat er zo’n achtduizend mensen meeliepen, meldt een woordvoerder aan NU.nl. De fakkeltocht begon rond 20.00 uur vanaf de Vismarkt in het centrum van Groningen. Na een rondje door de stad eindigde de tocht daar ook. Mensen leverden hun fakkel in en werden gevraag terug te keren naar huis. De gemeente is tevreden over het verloop van de tocht.De demonstratie werd georganiseerd naar aanleiding van het besluit de gaswinning in Groningen te verdubbelen en de slechte organisatie rondom de subsidie voor huiseigenaren om hun woningen op te knappen of te verduurzamen.Initiatiefnemers zijn het Groninger Gasberaad en de Groninger Bodem Beweging (GBB), politicus en Groninger Sandra Beckerman en oud-nachtburgemeester Chris Garrit. Ze willen met de fakkeltocht aandacht vragen voor de positie van de Groningers die in het aardbevingsgebied wonen.Maandag stonden duizenden gedupeerden urenlang in de rij om een aanvraag voor 10.000 euro herstelsubsidie in te dienen. Velen van hen keerden met lege handen terug, omdat het subsidiebudget te klein was. Vrijdag maakte het kabinet bekend 250 miljoen euro extra uit te trekken voor de regeling.Volgens de organisatie van de manifestatie zijn de recente gebeurtenissen “exemplarisch voor hoe Den Haag al jarenlang met Groningen omgaat”. In 2018 waren bij een fakkeltocht tegen het gaswinningsbeleid zo’n tienduizend mensen aanwezig. 35Duizenden Groningers bij fakkelprotest tegen gasbeleid

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here