NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 15 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ziekenhuizen kunnen weer gaan werken aan uitgestelde zorg 14 januari 2022 23:37 14-01-22 23:37 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft de zogenoemde fase 2d ingetrokken. Dat is de laatste fase voor fase 3, die ‘code zwart’ betekent. Dan is er een tekort aan ic-bedden. Er is nu meer ruimte in de ziekenhuizen waardoor behandelingen die waren uitgesteld ingehaald kunnen worden. Op 26 november werd fase 2d afgekondigd. De ic’s stroomden vol met Covid-patiënten en alle handen waren nodig op de ic’s. Fase 2d betekent dat alle ziekenhuizen hun planbare zorg en kritieke planbare operaties uitstellen als dat mogelijk is.Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft het ministerie gevraagd fase 2d in te trekken. Het is daardoor weer mogelijk “om te werken aan het leveren van de uitgestelde zorg. De aandacht gaat hierbij in eerste instantie uit naar de ic-afhankelijke kritiek planbare zorg (FMS-klasse 3)”, zegt de minister.Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is nog steeds aan het afnemen. Daarom kan fase 2d worden ingetrokken, ondanks de recordaantallen aan coronabesmettingen. In de persconferentie van vrijdagavond gaf het kabinet aan dat door de versoepelingen de besmettingen erg kunnen oplopen. Als de situatie toch weer uit de hand loopt en de ziekenhuisopnames gaan stijgen is de afspraak dat binnen drie dagen kan worden opgeschaald naar 1200 ic-bedden. Zie ook: Kabinet houdt rekening met 80.000 positieve tests per dag door versoepelingen , Zie ook: Kabinet houdt rekening met 80.000 positieve tests per dag door versoepelingen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here