NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 14 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Leden van hackergroep REvil opgepakt bij speciale operatie in Rusland 14 januari 2022 16:27 14-01-22 16:27 Laatste update: 4 uur geleden Update: 4 uur geleden 23 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Russische veiligheidsdienst FSB heeft naar eigen zeggen de criminele hackergroep REvil, bekend van de REvil-gijzelsoftware, ontmanteld. Bij een speciale operatie zijn 25 huiszoekingen gedaan en zijn verschillende leden opgepakt, meldt de dienst vrijdag. Om hoeveel personen het precies gaat, is niet bekendgemaakt. Volgens de FSB zijn de leden opgepakt op verzoek van de Verenigde Staten.De Amerikaanse president Joe Biden drong er afgelopen zomer zelf op aan bij zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin om meer actie te ondernemen tegen criminele hackersgroepen die in Rusland actief zijn.De REvil-groep wordt verantwoordelijk gehouden voor tal van grootschalige ransomwareaanvallen. Daaronder zijn een cyberaanval op JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, en een aanval die het grootste oliepijpleidingbedrijf van de VS platlegde.Daarnaast zat de groep achter een hack bij Kaseya, een bedrijf dat softwarepakketten levert aan bedrijven over de hele wereld. Met deze softwarepakketten kunnen bedrijven computersystemen van klanten op afstand beheren. De hackers kwamen binnen via een zwakke plek in de software en konden zo systemen van honderden bedrijven gijzelen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here