NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 14 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Gegevens van Game Mania-klanten gestolen bij ransomwareaanval 13 januari 2022 16:16 13-01-22 16:16 Laatste update: 10 uur geleden Update: 10 uur geleden 71 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Game Mania is eerder deze week slachtoffer geworden van een ransomwareaanval, meldt de gamewinkel donderdag in een e-mail aan klanten. Daarbij zijn persoonlijke gegevens buitgemaakt. De winkel meldt in de e-mail in de nacht van zondag op maandag te zijn getroffen door een ransomwareaanval. De daders hebben toegang gekregen tot een server waarop diverse bedrijfsinformatie staat.Het gaat om persoonsgegevens zoals namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers. Volgens de winkel zijn er geen wachtwoorden en betaalgegevens gestolen.Hoeveel klanten zijn getroffen, zegt Game Mania niet. De winkel was niet telefonisch bereikbaar voor een reactie aan NU.nl.Na de ontdekking van het datalek heeft het bedrijf de getroffen systemen offline gehaald. Het lek is inmiddels ook gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de Belgische Privacycommissie.Volgens Game Mania veroorzaakt de ransomwareaanval verder geen problemen. De webshop is operationeel en ook de Belgische winkels zijn gewoon open. In Nederland zijn de winkels alleen open voor afhaal vanwege het coronavirus. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here