NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 14 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ex-medewerker KPN veroordeeld voor fraude met gestolen laptop 13 januari 2022 18:26 13-01-22 18:26 Laatste update: 8 uur geleden Update: 8 uur geleden 17 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een voormalige medewerker van KPN is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden en een taakstraf van 240 uur, meldt de rechtbank Arnhem donderdag. De dertigjarige man uit Apeldoorn logde met een gestolen bedrijfslaptop in op het interne netwerk van de provider en deed vervolgens allerlei frauduleuze bestellingen. Zijn 33-jarige handlanger uit Australië kreeg dezelfde straf opgelegd. De oplichtingspraktijken vonden plaats tussen mei 2017 en maart 2018. Volgens de rechtbank gingen de mannen zeer geraffineerd te werk. De dertigjarige verdachte ontfutselde persoonlijke inloggegevens van KPN-medewerkers en logde daarmee in op een gestolen bedrijfslaptop.Vervolgens bestelden de mannen 1.724 dozen met draadloze verbindingssets, 710 dozen met IPTV-pakketten, 730 dozen met wifiversterkers, 75 eenheden installatiedraad en 25 lasklemmen, blijkt uit de uitspraak.De verdachten lieten de bestellingen afleveren bij andere mannen, ook wel katvangers genoemd. Een 65-jarige man uit Soest verkocht de bestellingen vervolgens weer door via Marktplaats. De opbrengst hiervan werd door het duo verdeeld.De 65-jarige man is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een werkstraf van 120 uur. Twee andere mannen, die ook betrokken waren bij de oplichtingspraktijken, werden veroordeeld tot 80 en 100 uur taakstraf. Een zesde man werd vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.KPN eiste als benadeelde partij een schadevergoeding, maar die werd door de rechter niet-ontvankelijk verklaard. Een deel van de geleden schade is al door de verzekering vergoed. De provider kan hier nog wel tegen in beroep gaan. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here