NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voetbal Formule 1 Meer Sport Spellen , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 14 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Djokovic wordt Australië uitgezet en kan niet meedoen aan Australian Open 14 januari 2022 08:02 14-01-22 08:02 Laatste update: 7 minuten geleden Update: 7 minuten geleden 1.5K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Novak Djokovic heeft vrijdag te horen gekregen dat hij Australië alsnog moet verlaten. De minister van Immigratie heeft zijn visum ingetrokken, waardoor de nummer één van de wereld niet kan meedoen aan de Australian Open. Het is een nieuw hoofdstuk in een lange soap, waarin de ongevaccineerde Djokovic aanvankelijk een rechtszaak won tegen het intrekken van zijn visum. Minister Alex Hawke had echter de bevoegdheid om de vergunning alsnog af te nemen en heeft dat nu gedaan.”Ik heb op grond van sectie 133C(3) van de migratiewet gebruikgemaakt van mijn bevoegdheid, vanwege gezondheidsredenen en in het algemeen belang”, laat Hawke in een verklaring weten. Mogelijk vecht Djokovic het intrekken van zijn visum bij de federale rechtbank opnieuw aan.De uitzetting van Djokovic betekent voor nu dat hij zijn titel op de Australian Open niet kan verdedigen. Hij had het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar voor de vierde keer op rij en voor de tiende keer in totaal kunnen winnen.Een eindzege in Melbourne had de 21e Grand Slam-titel in de loopbaan van Djokovic betekend, waarmee hij in zijn eentje recordhouder was geweest. Hij deelt het record nu nog met Roger Federer en Rafael Nadal. De zaak-Djokovic in hoofdlijnen Novak Djokovic kreeg van de deelstaat Victoria en de Australische tennisbond een medische vrijstelling van een COVID-19-vaccinatie, zodat hij mee kan doen aan de Australian Open. Bij aankomst in Melbourne werd zijn visum ingetrokken, omdat hij niet voldoende kon onderbouwen waarom hij vrijstelling verdient. Djokovic zat in een quarantainehotel en zou uitgezet worden, maar ging in beroep. De rechter oordeelde maandag dat het visum van Djokovic onterecht is ingetrokken en dat hij gewoon in Australië mag blijven. De Austalische minister van Immigratie had het recht om het visum alsnog af te nemen en heeft daar vrijdag gebruik van gemaakt. Minister nam de tijd voor zijn besluit Djokovic werd vorige week bij aankomst in Australië vastgehouden in een quarantainehotel. De 34-jarige Serviër was in het bezit van een medische vrijstelling voor de Australian Open, maar kon volgens de Australian Border Force (ABF) niet goed uitleggen waarom hij die uitzondering verdiende.De rechter bepaalde maandag dat het visum van Djokovic onterecht was ingetrokken, omdat hij op de luchthaven te weinig tijd had gekregen om zich te verweren. Hij mocht daardoor gaan en staan waar hij wilde en kon weer trainen.Aanvankelijk zou minister Hawke dinsdag al een besluit nemen over het visum van Djokovic. Hij nam echter meer tijd, volgens Australische media onder meer om de juridische haalbaarheid van zijn voorgenomen besluit te onderzoeken.Bovendien bleek dat Djokovic op inreisformulier onterecht had aangevinkt dat hij in de veertien dagen voor vertrek naar Melbourne niet had gereisd. De Serviër bood zijn excuses aan voor de fout en leverde extra bewijsdocumenten aan, maar die hebben hem niet kunnen redden. Vorig jaar ging Novak Djokovic nog met de titel aan de haal op de Australian Open. Vorig jaar ging Novak Djokovic nog met de titel aan de haal op de Australian Open. Foto: ANP , Vorig jaar ging Novak Djokovic nog met de titel aan de haal op de Australian Open. Foto: ANP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here