NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 14 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Celstraf geëist tegen man die GGD-gegevens stal en verhandelde 14 januari 2022 16:55 14-01-22 16:55 Laatste update: 4 uur geleden Update: 4 uur geleden 49 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Tegen een negentienjarige man uit Den Haag is vrijdag een celstraf van acht maanden geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De verdachte heeft persoonsgegevens uit een systeem van de GGD gestolen en verhandeld, meldt het Openbaar Ministerie (OM). De man wordt ervan verdacht begin vorig jaar honderden foto’s te hebben gemaakt van persoonsdossiers in het systeem CoronIT, waarin afgenomen coronatests worden geregistreerd. Vervolgens verspreidde hij deze foto’s via Telegram en Snapchat. Volgens het OM heeft de man zich hierbij schuldig gemaakt aan computervredebreuk en datadiefstal.De actie van de man had volgens het OM grote gevolgen. “Er werd gevreesd voor een dalende testbereidheid, wat gevolgen zou kunnen hebben voor de bestrijding van het coronavirus. Mensen waren verontrust, de GGD had de handen vol aan het beantwoorden van vragen.”De politie kwam de man op het spoor op basis van logbestanden van de GGD. Uit onderzoek van een cybercrimeteam blijkt dat hij in totaal 795 foto’s van persoonsdossiers heeft gemaakt. Een deel daarvan heeft hij ook verstuurd.Gelet op de jonge leeftijd van de verdachte maar ook het grote aantal dossiers dat hij heeft gestolen, eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, en een proeftijd van twee jaar.Als bijzondere voorwaarde moet de reclassering toezicht op hem houden. Ook moet de winst van 795 euro, 1 euro voor elke foto die hij had doorgestuurd, van hem worden afgepakt. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here