Het leek het avondje van Club Brugge te worden, want met Charles De Ketelaere als Belofte van het Jaar (2e keer op een rij), Simon Mignolet als Doelman van het Jaar (3e keer op een rij) en Noa Lang voor Goal van het Jaar (zijn solo tegen Waasland-Beveren) stapelden ze bij blauw-zwart de ene prijs na de andere op in de nevencategorieën.

 

De Ketelaere en Lang moesten het uiteindelijk met Paul Onuachu uitvechten voor de hoofdprijs. De Ketelaere werd nadrukkelijk naar voren geschoven als topkandidaat, maar zijn terugronde vorig jaar nekte hem. Zichtbaar ontgoocheld werd hij derde.

 

Onuachu sloeg uiteindelijk zijn slag in de eerste stemronde. Hij was een van de sterkhouders bij Genk in de laatste rush om de titel (die Club wel won) en behaalde met Genk ook nog eens bekerwinst. Dat leverde de topschutter van de competitie 311 punten op, terwijl Lang (223) en vooral De Ketelaere (44) ver achterbleven.

 

Beide Club-spelers rukten in de heenronde van dit seizoen nog wel op, maar dat was niet voldoende om Onuachu nog van de troon te stoten. Na Branko Strupar en Wesley Sonck is hij de derde speler van Genk die de felbegeerde trofee krijgt.

Het journaal laat met o.a. het gala van de Gouden Schoen

Onuachu: “Mijn ploegmaats hielpen mij om dit te kunnen winnen”

Mevrouw Onuachu: “Heel erg trots op hem”

Cayman: “Hele leuke verrassing”

De Ketelaere: “Onuachu is ook een verdiende winnaar”

Wullaert: “Misschien is het in mijn nadeel dat ik hem al 3 keer heb gewonnen”

Martinez: “Viering van het Belgisch voetbal”

Lees ook:

Gouden Schoen

Onuachu dolgelukkig na bekroning: “Dit zal nog een extra boost geven”