,

Voor nieuwbouwwoningen is de prijs zelfs nog iets hoger: ruim 460.000 euro, zo’n 14 procent meer dan een jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van makelaarsvereniging NVM.

4 op de 5 woningen boven vraagprijs verkocht

In het vierde kwartaal werden ruim 35.000 woningen verkocht, 23 procent minder dan een jaar eerder. Het duurde gemiddeld 23 dagen voordat een te koop staande woning verkocht werd, een dag langer dan in het derde kwartaal. Daarmee lijkt de ondergrens qua verkooptijd bereikt, aldus de NVM..

Maar liefst 80 procent van de woningen werd boven de vraagprijs verkocht. De prijsstijging van tussenwoningen ging dit kwartaal het snelst: die stegen 22,5 procent in prijs ten opzichte van vorig jaar. Een tussenwoning kost nu gemiddeld 386.000 euro.

Bekijk hieronder de gemiddelde huizenprijs bij jou in de buurt:

,

,

De regionale verschillen zijn wel groot. De regio met de sterkste prijsstijging was het afgelopen kwartaal was Noord-Drenthe, dat een plus van 28,5 procent noteerde. Het ‘viel mee’ in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Daar bleef de prijsstijging steken op ruim 14 procent. 

In het vierde kwartaal werden ruim 36.500 woningen op de markt gebracht, dat is 16 procent minder dan een jaar eerder. In heel 2021 werden ruim 141.000 woningen te koop gezet. Dat is fors minder dan voorgaande jaren, waarin het gemiddelde rond de 171.000 schommelde.

Bekijk hieronder de gemiddelde prijsstijging van huizen bij jou in de buurt:

,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here