NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 13 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Giel Beelen 'wilde anderen helpen' met verboden kruidendruppels 13 januari 2022 12:29 13-01-22 12:29 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 181 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Giel Beelen heeft voor het eerst gereageerd sinds bekend werd dat het door hem gepromote kruidenpreparaat Shambala verboden wordt. De radio-dj vertelt dat hij anderen wilde helpen met de druppels, die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. “Ik heb het ooit op de markt gebracht omdat het mij heel erg geholpen heeft en ik er andere mensen mee wilde helpen”, zegt Beelen in de podcast Off The Record.”Nu heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit – een autoriteit, dus daar ga ik niets tegen zeggen – besloten dat het niet mag en dat het gevaarlijk is als je het heel veel neemt.” De radio-dj laat weten dat hij zelf nooit last heeft gehad van de druppels.Uit onderzoek van de NVWA bleek dat het middel de stoffen harmine, harmaline en tetrahydroharmine bevat, die in hogere doseringen kunnen leiden tot misselijkheid en braken, maar ook hallucinaties, coördinatiestoornissen, verstoord zicht en verlamming.Ook eenmalig gebruik kan leiden tot schadelijke effecten op het centrale zenuwstelsel, zoals pupilverwijding, speekselvorming en een lage bloeddruk.Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de NVWA de voorraad van het kruidenpreparaat in beslag genomen en besloten dat het niet meer verkocht mag worden. Zie ook: Gevaarlijk kruidenmengsel van Giel Beelen verboden: wat doet het precies? , Zie ook: Gevaarlijk kruidenmengsel van Giel Beelen verboden: wat doet het precies? , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here