NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 13 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Franse senaat stemt in met coronapas die alleen geldig is na vaccinatie 13 januari 2022 10:20 13-01-22 10:20 Laatste update: 8 minuten geleden Update: 8 minuten geleden 628 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Franse senaat heeft donderdag ingestemd met het voorstel om het coronatoegangsbewijs alleen geldig te maken als iemand volledig gevaccineerd is tegen COVID-19. Eerder ging de Nationale Vergadering (de Franse Tweede Kamer) al akkoord met het wetsvoorstel van de regering van president Emmanuel Macron. Omdat de senaat de tekst van de wet heeft aangepast, moet de wet opnieuw langs het Lagerhuis. Als hij daar opnieuw wordt goedgekeurd, mag de regering de wet in de praktijk brengen.In de wet staat dat Fransen vanaf achttien jaar moeten kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn om bijvoorbeeld restaurants, cafés en culturele locaties te mogen betreden. Ook voor het gebruik van openbaar vervoer tussen verschillende regio’s zal een volledige vaccinatiestatus nodig zijn.Een negatieve coronatest is niet meer te gebruiken als alternatief, waardoor ook wel wordt gesproken van een aangepaste 2G-regel of zelfs een 1G-regel. Alleen voor het betreden van zorglocaties, zoals ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en vaccinatielocaties, blijft een negatieve test voldoende.In Frankrijk wordt iemand als volledig gevaccineerd beschouwd als die persoon de basisvaccinatie (beide prikken of een besmetting en een prik) heeft gehad. Indien de laatste prik langer dan zeven maanden geleden is, is een boosterprik vereist. Vanaf half februari wordt die periode verkort naar vier maanden.Het wetsvoorstel kreeg veel kritiek, vooral nadat Macron in een interview had gezegd ongevaccineerden “het leven zuur” te willen maken. 111Van 3G tot 2G+: dit betekenen de afkortingen voor jou

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here