NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 13 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Computerverkoop groeit met 15 procent door werken en studeren vanuit huis 13 januari 2022 08:10 13-01-22 08:10 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 5 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De wereldwijde verkoop van computers is in 2021 met 15 procent toegenomen in vergelijking met 2020, meldt marktonderzoeker Canalys. De grootste reden is de aanhoudende vraag naar computers door het vele werken en studeren vanuit huis in coronatijd. Lenovo was vorig jaar koploper bij de verkoop, gevolgd door HP, Dell, Apple en Acer. Volgens de cijfers van Canalys werden vorig jaar 341 miljoen computers verscheept. Dat waren er in 2020 nog 297,6 miljoen. Vergeleken met 2019 steeg het aantal verscheepte computers vorig jaar met 27 procent.De marktonderzoeker zegt dat het aantal verscheepte computers in 2021 het grootst is sinds 2012. De totale omzet uit computerverkoop bedroeg vorig jaar volgens Canalys meer dan 250 miljard dollar (zo’n 220 miljard euro). Een jaar eerder kwam dat bedrag uit op 220 miljard dollar.”Dat de markt ondanks de leveringsproblemen een dubbelcijferige groei laat zien na een al indrukwekkend 2020 spreekt boekdelen over hoe sterk de vraag naar computers was in de afgelopen twaalf maanden”, zegt een analist van Canalys in een toelichting. De analist verwacht dat de groei ook dit jaar nog zal aanhouden. Deze computermakers hadden het grootste marktaandeel Lenovo (24,1 procent) HP (21,7 procent) Dell (17,4 procent) Apple (8,5 procent) Acer (7,1 procent) , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here