NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 13 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Apple haalt kopieën van populair internetspel Wordle uit App Store 13 januari 2022 07:30 13-01-22 07:30 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 4 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Apple heeft een aantal (betaalde) kopieën van het Lingo-achtige puzzelspelletje Wordle uit zijn App Store verwijderd. Dat bevestigt het bedrijf aan Bloomberg. Wordle is een spel waarbij mensen eens per dag een woord kunnen te raden door letters op een raster in te vullen. Met behulp van hints moeten ze vervolgens in zes beurten tot de oplossing zien te komen. Het spel lijkt in opzet erg op Lingo.Het puzzelspel is alleen via de website van maker Josh Wardle te spelen. Toch proberen ook appmakers op het succes mee te liften. Apps zoals Wordle – The App en What Word – Wordle werden snel populair. In Nederland stond de laatstgenoemde app op de eerste plek in de categorie Woordspellen, maar inmiddels zijn de varianten niet meer in de App Store te vinden.Apple heeft geen volledige verklaring gegeven over het verwijderen van de app. In de regels van de App Store staat wel dat ontwikkelaars zelf met ideeën moeten komen. “Kopieer niet simpelweg de populairste app van de App Store. Het is ook niet toegestaan om te doen alsof je zelf een app hebt gemaakt, terwijl slechts de naam of het uiterlijk iets is aangepast.” Oude Wordle-app weer populair Niet alle Wordle-klonen zijn verwijderd. Via de zoekfunctie van de App Store zijn nog enkele varianten te vinden. Het is niet bekend of Apple die later alsnog aanpakt.Er bestond overigens al een Wordle-app. Die is gemaakt door ontwikkelaar Steven Cravotta en werkt anders dan de huidige internethit. In de app krijgen spelers een aantal letters voorgeschoteld in een cirkel, die gebruikt moeten worden om zo veel mogelijk woorden te maken. Hoewel de app al ruim vier jaar in de App Store te vinden is, staat hij inmiddels weer hoog in de toplijsten van woordspellen. Zie ook: Nieuwe internethit Wordle: elke dag een woord raden in Lingo-stijl , Zie ook: Nieuwe internethit Wordle: elke dag een woord raden in Lingo-stijl , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here