NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 12 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Politie brengt 112NL-app uit voor mensen die niet goed horen of spreken 12 januari 2022 14:24 12-01-22 14:24 14 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De politie maakt vanaf woensdag gebruik van de app 112NL. Met de app kunnen mensen die niet goed horen of spreken chatten met de hulpdiensten. De app is ook geschikt voor mensen die geen Nederlands of Engels spreken. Appgebruikers vullen vooraf in of ze moeite hebben met spreken of horen en wat hun voorkeurstaal is voor de chatfunctie. De app heeft een vertaalfunctie voor 109 talen, die tijdens het chatten kan worden gebruikt zodat de beller en de meldkamer elkaar begrijpen, ook als ze verschillende talen spreken.Als mensen de app gebruiken om hulpdiensten in te schakelen, worden de persoonlijke gegevens meegestuurd naar de meldkamer. De centralist kan de beller zo beter en sneller helpen, zegt de politie. Als iemand bijvoorbeeld moeite heeft met spreken, kan bijvoorbeeld een chatgesprek worden opgezet. Dat kan alleen de centralist doen.Volgens de politie wordt de app in de toekomst uitgebreid met de optie om foto- en videomateriaal mee te sturen. De app is gratis te downloaden voor Android-telefoons en voor iPhones. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here