NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 12 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Politie arresteert man wegens bedreiging van arts achter Prullenbakvaccin.nl 12 januari 2022 09:07 12-01-22 09:07 Laatste update: 52 minuten geleden Update: 52 minuten geleden 959 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De politie heeft woensdagochtend een man aangehouden omdat hij geld zou hebben geboden voor de moord op arts Bernard Leenstra. Leenstra is een van de initiatiefnemers van Prullenbakvaccin.nl, een site die vraag en aanbod rond overgebleven coronavaccins aan elkaar koppelt. Volgens de arts werd hij bedreigd in een opmerking onder een YouTube-video. Leenstra schreef woensdagochtend op Twitter dat hij gebeld werd door de recherche, die “een persoon van zijn bed gelicht” heeft. NU.nl heeft correspondentie ingezien die de aanhouding bevestigt.Leenstra las de opmerking onder een YouTube-video. Daarin zou de reageerder geld hebben geboden voor de moord op de arts. “Mijn naam werd specifiek genoemd”, zegt Leenstra tegen NU.nl. Hij zegt nu vooral opgelucht te zijn.De politie Midden-Nederland laat weten dat woensdag een 21-jarige man uit Hoeksche Waard (Zuid-Holland) is aangehouden wegens online opruiing en online bedreiging. “We kunnen en mogen niets bevestigen in relatie tot personen”, zegt een woordvoerder. Het onderzoek naar deze verdachte is vorig jaar al gestart en er is uitgebreid digitaal onderzoek gedaan. De politie kan ook niets zeggen over het doelwit van de bedreigingen. Zojuist heeft de recherche een persoon van zijn bed gelicht die verdacht wordt van het bieden van geld om mij te vermoorden (omdat ik uitleg geef over nut en noodzaak van vaccins en door @prullenbakvacc1). Namens mij en mijn familie, dank @POL_Utrecht 💪AvatarAuteurbernard_dokterMoment van plaatsen05:33 – 12 januari 2022 Coronadeskundigen krijgen vaker te maken met bedreigingen Het is niet de eerste coronagerelateerde bedreiging die bij de politie belandt. In juli deed koepelorganisatie GGD GHOR Nederland aangifte omdat haar medewerkers werden bedreigd door complotdenkers. Leden van de Telegram-groep De Bataafse Republiek deelden de namen van vaccinerende medewerkers met elkaar, met oproepen als “ruim deze moordenaars van de straat”, “jagen maar” en “alles kan kapot”.Oud-minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vertelde in Op1 dat hij dagelijks te maken had met incidenten zoals bedreigingen en mensen die hem thuis opzochten. Ook OMT-leden kampen met bedreigingen en bezoeken aan huis.Het Openbaar Ministerie (OM) heeft steeds meer te maken met zaken waarin sprake is van opruiing of bedreigingen, vooral via sociale media. “Mensen reageren hun boosheid af op een toetsenbord zonder zich te realiseren wat ze ermee aanrichten”, zei Gerrit van der Burg, de hoogste baas van het OM, eerder tegen NU.nl.De gedachte dat de toename van het aantal beledigende dan wel opruiende of bedreigende berichten te wijten is aan de coronacrisis is een logische, maar Van der Burg weet niet of er een directe koppeling is. “Er is veel onvrede in de samenleving. Die was er altijd al, maar die is door de pandemie wel groter geworden.” Zie ook: OM-baas over bedreigingen: 'Mensen beseffen impact van hun woorden niet' , Zie ook: OM-baas over bedreigingen: 'Mensen beseffen impact van hun woorden niet'

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here