NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 11 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Megaovername in game-industrie: Take-Two wil Zynga kopen 10 januari 2022 14:14 10-01-22 14:14 Laatste update: 9 uur geleden Update: 9 uur geleden 9 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Gameontwikkelaar Take-Two Interactive heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Amerikaanse branchegenoot Zynga. Voor deze grootste overname ooit in de game-industrie wordt ongeveer 12,7 miljard dollar (zo’n 11,2 miljard euro) betaald. Door de overname worden twee grote namen in de gamewereld samengevoegd tot een organisatie met een jaaromzet van ongeveer 6 miljard dollar. Take-Two is onder meer bekend van gametitels als Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, Midnight Club, NBA 2K, BioShock, Borderlands, Civilization en Mafia.Zynga is vooral bekend van games die in de browser en op sociale media kunnen worden gespeeld waaronder CSR Racing, Empires & Puzzles, FarmVille, Rival, Hair Challenge, Harry Potter: Puzzels & Betoveringen, Hoge Hakken!, Merge Dragons, Toon Blast, Toy Blast en Zynga Poker.De overnameprijs ligt 64 procent boven de slotkoers van het aandeel Zynga van vrijdag 7 januari (9,86 dollar). De overname wordt zowel in contant als aandelen betaald. Aandeelhouders van Zynga krijgen 3,50 dollar per aandeel in contanten en circa 6,36 dollar in aandelen Take-Two voor elk aandeel Zynga.Zowel de besturen van Take-Two als Zynga hebben al ingestemd met de voorgenomen overname. De transactie hangt nu nog af van goedkeuring van aandeelhouders en mededingingsautoriteiten. Als die goedkeuring er komt, kan de overname naar verwachting voor eind juni van dit jaar worden afgerond. Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.Wijzig cookie-instellingen , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here