NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 11 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Europese softwareonderzoekers luiden noodklok over gebrek aan investeringen 10 januari 2022 16:00 10-01-22 16:00 Laatste update: 10 uur geleden Update: 10 uur geleden 23 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Europa moet meer investeren in softwareonderzoek om de betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van moderne software te garanderen. Die oproep doen Europese softwareonderzoekers met de petitie ‘Europe needs strong software research’. De petitie, die meer dan achthonderd keer is ondertekend, is aangeboden aan vertegenwoordigers uit de (Europese) politiek, het bedrijfsleven en de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).Als het om investeringen in software gaat, lopen Nederland en Europa achter op invloedrijke techlanden als China en de Verenigde Staten, stellen de softwareonderzoekers. En dat terwijl de meerderheid van alle ondernemingen wordt gedreven door software.Volgens het Centrum Wiskunde & Informatica is er een dringende behoefte aan innovaties op het gebied van software engineering. “Software is de basis van onze infrastructuur en cruciale systemen zoals energie, telecom, luchtvaart en de financiële dienstverlening. Als we als Europa op wereldniveau mee willen blijven tellen op deze gebieden, zijn forse investeringen in softwareonderzoek nodig”, vindt softwareonderzoeker Tijs van der Storm, verbonden aan het Centrum Wiskunde & Informatica en de Rijksuniversiteit Groningen.Hoewel Europa over een aantal van de getalenteerdste softwareonderzoekers aan universiteiten, onderzoeksinstituten en R&D-afdelingen beschikt, ontbreekt het volgens de onderzoeksgemeenschap aan de middelen om fundamenteel onderzoek en publiek-private samenwerkingsverbanden tussen industrie en kennisinstellingen op te starten. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here