NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 11 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , ESA ontdekt dat verre planeet vorm van een rugbybal heeft 11 januari 2022 12:14 11-01-22 12:14 Laatste update: 7 uur geleden Update: 7 uur geleden 207 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , In een ver sterrenstelsel bestaat een planeet die niet rond is, maar de vorm van een rugbybal heeft. Deze ongebruikelijke vorm is waarschijnlijk ontstaan door de kracht van de ster waar de planeet omheen draait, melden ruimtevaartorganisatie ESA en de universiteit van Bern in Zwitserland. De planeet heeft de wetenschappelijke naam WASP-103b gekregen. Hij is groter dan Jupiter, de grootste planeet in ons zonnestelsel, en heeft waarschijnlijk ongeveer dezelfde samenstelling.WASP-103b draait om een ster die bijna twee keer zo groot is als onze zon en 200 graden warmer. De planeet staat zo dicht bij die ster, dat hij er in minder dan een dag omheen draait. De aarde doet iets meer dan 365 dagen en zes uur over een baan rond de zon.De planeet werd in 2014 ontdekt met de ruimtetelescopen Hubble en Spitzer. Zijn vreemde vorm is nu vastgesteld met een andere, Europese ruimtetelescoop, Cheops, die eind 2019 werd gelanceerd. Die satelliet is gebouwd om te zoeken naar planeten die rond andere sterren draaien, zogeheten exoplaneten. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here