Mertens zou oorspronkelijk vorige week al aan haar Australische tournee beginnen, maar door een dijbeenblessure gaf ze forfait voor het WTA-toernooi in Melbourne.

 

In Sydney komt ze wel in actie. In haar eerste ronde trof ze Fiona Ferro, een kwalificatiespeelster. De Franse nummer 104 van de wereld bood in set 1 weinig weerwerk, maar in de tweede set kreeg Mertens het toch warm.

 

In een set met maar liefst 8 breaks moest een tiebreak uiteindelijk voor de beslissing zorgen. Ook daarin hadden beide speelsters het moeilijk om hun eigen opslag te behouden, maar Mertens trok met 5-7 uiteindelijk toch het laken naar zich toe.

 

Mertens treft in de tweede ronde Daria Kasatkina (WTA-26). De Russin versloeg in haar eerste ronde de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-12).

Lees ook:

Tennis

Mertens stelt seizoensbegin uit: “Ze voelde pijn en speelt uit voorzorg niet”