NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 11 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Apple gaat alternatieve betaalsystemen voor apps toestaan in Zuid-Korea 11 januari 2022 14:26 11-01-22 14:26 Laatste update: 5 uur geleden Update: 5 uur geleden 29 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Apple gaat tegen een gereduceerd tarief alternatieve betaalsystemen toestaan voor aankopen via de Zuid-Koreaanse App Store. Dat schrijft het Koreaanse persbureau Yonhap dinsdag. Wanneer de aanpassing wordt verwacht, is nog niet bekend. De Koreaanse communicatiewaakhond KCC is nog in gesprek met Apple over de precieze invulling van de verandering. Er moeten onder meer afspraken worden gemaakt over welk percentage appontwikkelaars via alternatieve betaalsystemen moeten afstaan aan Apple. Het zou in elk geval minder zijn dan de 15 tot 30 procent commissie die ontwikkelaars via App Store-aankopen afdragen.Aanbieders van appwinkels, zoals Google en Apple, mogen ontwikkelaars sinds september vorig jaar niet meer verplichten om van hun betaalsystemen gebruik te maken in Zuid-Korea. Daarvoor heeft het land een nieuwe wet ingevoerd.Apple zegt de Zuid-Koreaanse wetten te respecteren en laat weten samen met de KCC te werken aan een oplossing voor gebruikers. Als bedrijven zich niet aan de regels houden, kunnen zij een flinke boete verwachten.Google heeft in november al gezegd alternatieve betaalsystemen toe te staan in Zuid-Korea. In een blogbericht kondigde het bedrijf aan de afdracht met 4 procent te verlagen. Ontwikkelaars die doorgaans 15 procent afdragen via Google Play dragen daardoor via een ander systeem nog 11 procent af. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here