NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 10 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Rutte-IV beëdigd: Nederland heeft weer een kabinet na langste formatie ooit 10 januari 2022 11:13 10-01-22 11:13 Laatste update: 39 minuten geleden Update: 39 minuten geleden 2K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het vierde kabinet onder leiding van premier Mark Rutte kan na de langste formatie ooit officieel aan de slag. De nieuwe ministers, staatssecretarissen en Rutte zelf legden maandagochtend hun eed en belofte af in het bijzijn van koning Willem-Alexander, waarna zij officieel werden ingezworen. De volledige eed of belofte die alle ministers en staatssecretarissen afleggen kan je hieronder lezen. De bewindslieden beloven op traditionele wijze trouw te zijn aan het koninkrijk en hun werk zonder verborgen agenda te zullen uitvoeren. Er mag ook in het Fries worden geantwoord.Kabinet-Rutte IV ging rond 11.20 uur voor het beroemde fotomoment naar het bordes. Op de foto ontbreekt de kersverse minister van Financiën en vicepremier, D66-leider Sigrid Kaag. Zij herstelt thuis van een coronabesmetting.In het nieuwe kabinet zitten twintig ministers en negen staatssecretarissen, met vooral veel bekende maar ook enkele nieuwe namen. Sommige bewindslieden moesten hun vorige portefeuille opgeven en gaan nu aan de slag bij een nieuw departement. Hier zie je een overzicht van de nieuwe bewindslieden.Het vorige kabinet was sinds het aftreden in januari 2021 demissionair.Lees in ons liveblog hoe de beëdiging van kabinet-Rutte IV verliep. De beëdiging van een nieuw kabinet is omgeven door tradities. Politiek verslaggever Edo van der Goot zet ze voor je op een rijtje. 55Bekijk hier het fotomoment van het nieuwe kabinet bij paleis Noordeinde Deze eed of belofte heeft elk lid van het nieuwe kabinet afgelegd ‘Ik zweer, ik verklaar dat ik, om tot minister (staatssecretaris) te worden benoemd rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd.’ ‘Ik zweer, ik verklaar, ik beloof dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen.’ ‘Ik zweer, ik beloof trouw aan de Koning, aan het Statuut voor het Koninkrijk en aan de Grondwet.’ ‘Ik zweer, ik beloof dat ik de plichten die mijn ambt mij oplegt getrouw zal vervullen’ ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’ of: ‘Dat verklaar en beloof ik’ Zie ook: Overzicht: hier kun je de nieuwe ministers van kennen , Zie ook: Overzicht: hier kun je de nieuwe ministers van kennen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here