NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Geld Werk Ondernemen Auto , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 10 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Grote drogisterijen hebben niet of nauwelijks mondkapje dat OMT adviseert 10 januari 2022 15:00 10-01-22 15:00 Laatste update: 8 minuten geleden Update: 8 minuten geleden 476 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De grote drogisterijen in ons land hebben geen of amper mondkapjes van het type 2 op voorraad. Dat laten woordvoerders van Etos, Kruidvat en Trekpleister desgevraagd aan NU.nl weten. Ook bij supermarktketen Albert Heijn zijn ze nog niet te koop. Het OMT adviseert het kabinet om de mondkapjesplicht uit te breiden, naar alle publieke binnenruimtes waar meerdere mensen van verschillende huishoudens samen komen én drukke publieke buitenruimtes. Dat gaat dan bijvoorbeeld om universiteiten, de horeca als die weer open is, maar ook drukke winkelstraten en markten.Bovendien is het advies van het OMT om uitsluitend medische mondkapjes te gebruiken, minimaal type II. “We mochten dit type mondkapje heel lang niet verkopen”, zegt de woordvoerder van Kruidvat en Trekpleister, die tot één concern behoren. “We hebben er nu wel wat, als service naar zorgmedewerkers toe, maar nog heel weinig.”Etos en Albert Heijn, die ook beide tot hetzelfde moederbedrijf behoren, hebben nog helemaal geen chirurgische maskers type II in de schappen of online. “We zijn nu bezig die in te kopen”, laat een woordvoerder weten.Bij bol.com zijn de type 2 of II mondkapjes nog wel te vinden. Hoe lang dat nog zo is, kan een woordvoerder niet zeggen, want het zijn partners die ze via het platform te koop aanbieden. Chirurgisch mondmasker type II Chirurgisch mondmasker type II Foto: nvwa Run op FFP2-mondkapjes Dan zijn er ook nog FFP2-mondkapjes, die her en der in het buitenland verplicht zijn. Op deze bestaat nu al enige tijd een run, zeggen zowel Etos, Kruidvat als bol.com. “Daarvan is de verkoop verdrievoudigd de laatste weken”, aldus bol.com.Bij zowel Etos als Kruidvat zijn ze online uitverkocht. “Ze zijn wel nog in de winkels verkrijgbaar”, zegt de woordvoerder van Etos. “We hebben de vraag daarnaar zien verdubbelen”, aldus de Kruidvat-woordvoerder. Het OMT adviseert deze mondkapjes niet voor algemeen gebruik.”Al is er geen bezwaar er gebruik van te maken, hoewel er ook nadelen aan verbonden zijn”, aldus het OMT. Voor kwetsbare personen, in ‘ongecontroleerde situaties’ worden ze wel geadviseerd.De mondkapjes die nu wel overal in overvloed te koop zijn en gedragen worden, zijn niet-medische mondkapjes. Stoffen, zelfgemaakte mondkapjes zijn ook niet-medisch.De nvwa heeft een overzicht van de verschillende typen. een FFP2-mondmasker een FFP2-mondmasker Foto: GettyImages , Chirurgisch mondmasker type II Foto: nvwa , een FFP2-mondmasker Foto: GettyImages , Cryptovaluta 155521 Pensioen 50091 Sparen 37082 Belasting 12837

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here