NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 10 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Britse toezichthouder onderzoekt kindveiligheid van VR-bril Oculus Quest 2 09 januari 2022 16:54 09-01-22 16:54 Laatste update: 14 uur geleden Update: 14 uur geleden 23 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Britse datatoezichthouder wil opheldering van Facebook-moederbedrijf Meta over de virtualrealitybril Oculus Quest 2. Er zijn volgens de Britse krant The Guardian twijfels of ouders wel voldoende mogelijkheden om hun kinderen tegen misbruik en ongepaste content te beschermen. Experts op het gebied van kindveiligheid hebben gewaarschuwd voor de nieuwe VR-bril van Oculus. Daarom wil het Britse Information Commissioner’s Office (ICO) een gesprek met Meta over het apparaat. De bril zou geen of te weinig mogelijkheden bieden om ouderlijk toezicht in te stellen om kinderen te beschermen tegen bepaalde content. Jonge kinderen worden zo mogelijk blootgesteld aan bedreigingen die het platform biedt, aldus de datatoezichthouder.Volgens ICO moet de Oculus Quest 2 voldoen aan een ‘kindercode’ die de belangen van kinderen vooropstelt bij online diensten die waarschijnlijk toegankelijk zijn voor minderjarigen. Die kindercode moet voorkomen dat websites en apps misbruik maken van de gegevens van kinderen en internetapparaten.Gebruikers moeten bijvoorbeeld ouder zijn dan dertien jaar om de Oculus-headset te gebruiken. Ook voor een Facebook-account geldt een minimumleeftijd van dertien jaar. Formeel is Meta dus verplicht om de leeftijd van gebruikers te controleren.In Groot-Brittannië kan een inbreuk op de code worden bestraft met een boete van maximaal 17,5 miljoen pond (zo’n 21 miljoen euro) of 4 procent van de wereldwijde omzet van een bedrijf. In het geval van Meta zou dat maximaal 8 miljard pond kunnen zijn, hoewel het ook mogelijk is dat het bedrijf een formele waarschuwing of berisping krijgt. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here